Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή αγκινάρα: Πώς να μαγειρέψετε και πώς να φάτε μια αγκινάρα

Διατροφή αγκινάρα: Πώς να μαγειρέψετε και πώς να φάτε μια αγκινάρα

Διατροφή αγκινάρα: Η αγκινάρα είναι στην πραγματικότητα το μπουμπούκι ενός γαϊδουράγκαθου.

Aν δεν μεγαλώσατε τρώγοντας αγκινάρες και σας πουν να τις δοκιμάσετε ή να τις δείτε για πρώτη φορά, το σίγουρα είναι πώς θα σας φανούν τρομακτικές και όχι και τόσο νόστιμες. Το πώς κάποιος μαγειρεύει και τρώει μια αγκινάρα δεν φαίνεται από την εμφάνισή της. Η αγκινάρα είναι στην πραγματικότητα το μπουμπούκι ενός γαϊδουράγκαθου που είναι είδος λουλουδιού. Τα φύλλα, που ονομάζονται “βράκτια”, καλύπτουν το κέντρο της που ονομάζεται “τσοκ” και βρίσκεται στην κορυφή ενός κρεατοειδούς πυρήνα, που ονομάζεται “καρδιά”. Η καρδιά είναι εντελώς βρώσιμη και εκπληκτικά νόστιμη. Το ασαφές τσοκ είναι πολύ ινώδες για να καταναλωθεί σε κανονικές αγκινάρες, αλλά βρώσιμο στις αγκινάρες baby.

Μπορείτε να βράσετε, να ψήσετε στη σχάρα ή στον φούρνο ή ακόμα και να γεμίσετε τις αγκινάρες . Αλλά ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε αγκινάρες είναι σίγουρα να τις μαγειρέψετε στον ατμό που δεν χάνουν κανέναν  από τα θρεπτικά συστατικά τους. Το βράσιμο της αγκινάρας τείνει να τις κολλάει στο νερό, αλλά οι αγκινάρες στον ατμό μαγειρεύονται με τη σωστή ποσότητα υγρασίας. για να μαγειρέψετε την αγκινάρα στον ατμό προσθέστε ένα φύλλο δάφνης, λίγο σκόρδο και μια φέτα λεμόνι στο νερό που βράζει για να εμποτιστούν οι αγκινάρες με ακόμα περισσότερη γεύση. Μπορείτε να μαγειρέψετε αγκινάρες στον ατμό ή σε χύτρα ταχύτητας . Μια χύτρα ταχύτητας θα μαγειρέψει τις αγκινάρες πιο γρήγορα, αλλά έχετε λιγότερο έλεγχο του αποτελέσματος και είναι εύκολο να τις παραψήσετε.

Πώς να επιλέξετε ποιες αγκινάρες να αγοράσετε

Ακολουθούν μερικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε αγκινάρες:

  • Επιλέξτε αγκινάρες που είναι βαριές όταν τις πιάσετε. Αν τις νιώθετε ελαφριές, το πιο πιθανό είναι να είναι λίγο ξεραμένες και όχι τόσο σαρκώδεις όσο θα έπρεπε.
  • Αν στύψετε την αγκινάρα, τα φύλλα πρέπει να τρίζουν. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να πείτε ότι η αγκινάρα είναι φρέσκια.
  • Τα φύλλα πρέπει να κλείνονται με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους και όχι να ξεφλουδίζονται εύκολα. Θυμηθείτε ότι μια αγκινάρα είναι ένα μπουμπούκι λουλουδιών, καθώς μεγαλώνει, τα φύλλα ανοίγουν. 
  • Αν μια αγκινάρα φαίνεται σαν να έχει καεί από τον παγετό, μην ανησυχείτε. Στην πραγματικότητα, αυτές οι λιγότερο όμορφες αγκινάρες μπορούν να έχουν ακόμα καλύτερη γεύση από αυτές που δεν τις αγγίζει ο παγετός και συχνά έχουν υψηλή τιμή λόγω αυτού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!

Ποια λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Κυπριακή συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon