Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: 6 τροφές που πρέπει να πλένετε πριν τις καταναλώσετε

Διατροφή: 6 τροφές που πρέπει να πλένετε πριν τις καταναλώσετε

Διατροφή: Μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς με τι έχουν έρθει σε επαφή τα τρόφιμα, κάτι που μπορεί να είναι ανησυχητικό για έναν καταναλωτή.


Καθώς περιηγείστε στο τοπίο των αγορών παντοπωλείου, μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς με τι έχουν έρθει σε επαφή τα τρόφιμα, κάτι που μπορεί να είναι ανησυχητικό για έναν καταναλωτή. Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι πρέπει να πλένετε και τι όχι, ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός που σας επιτρέπει να μάθετε τη λογική πίσω από τις δύο νοοτροπίες.

Κονσερβοποιημένα φασόλια

Ενώ αυτές οι ήδη μαγειρεμένες ποικιλίες φασολιών είναι εξαιρετικές για ευκολία εξοικονόμησης χρόνου, το υγρό στο οποίο διατηρούνται μπορεί να είναι γεμάτο με νάτριο. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο της κονσέρβας θα πρέπει να στραγγιστεί τελείως και στη συνέχεια να ξεπλυθεί καλά με κρύο νερό για να αφαιρεθούν τα αλμυρά υπολείμματα.

Φρούτα και λαχανικά

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα χρησιμοποιήσετε στα υπέροχα γαστρονομικά σας έργα ή πριν τα φάτε. Τα πλένετε καλά κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βακτήρια και ακαθαρσίες. Ωστόσο, επειδή οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να είναι πορώδεις, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνι για πλύσιμο, καθώς το καθαριστικό μπορεί να απορροφηθεί στα προϊόντα.

Ρύζι

Το πλύσιμο του ρυζιού αφαιρεί τα επιφανειακά άμυλα από τους κόκκους, τυχόν βακτήρια που υπάρχουν και έχει ως αποτέλεσμα αφράτο ρύζι με πιο καθαρή γεύση.

Κονσερβοποιημένα ποτά

Εάν έχετε περάσει ποτέ χρόνο στο πίσω δωμάτιο ενός παντοπωλείου (ή πραγματικά σε οποιοδήποτε περιβάλλον αποθήκης), τότε ξέρετε πόσο βρώμικες μπορεί να είναι οι αποστολές κονσερβοποιημένων ποτών όταν φτάνουν στα καταστήματα.  Οι κορυφές των κονσερβοποιημένων ποτών συχνά καλύπτονται από σκόνη, βακτήρια και ποιος ξέρει τι άλλο. Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε το δοχείο, τουλάχιστον σκουπίστε καλά το καπάκι χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα και ρίξτε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι.

Οστρακόδερμα

Αν και δεν χρειάζεται να πλένετε ωμά ψάρια πριν το μαγείρεμα, πρέπει να ξεπλύνετε τα οστρακοειδή, τα μύδια και τα μύδια. Δεδομένου ότι μπορούν να γεμιστούν με άμμο και τρίμμα, θα πρέπει να το ξεπλύνετε εντελώς  διαφορετικά, θα το φάτε!

Φρέσκα βότανα

Είτε μαζεύετε μερικά ματσάκια φρέσκα βότανα από το μπακάλικο, την αγορά των αγροτών ή έξω από τον κήπο σας, είναι σημαντικό να τα πλένετε καλά (αλλά προσεκτικά), όχι μόνο πριν τα χρησιμοποιήσετε, αλλά πριν τα βάζεις στο ψυγείο. Τα βότανα μπορεί να περιέχουν βρωμιά και άλλα είδη κόκκων που δεν θέλετε στο ψυγείο σας — και σίγουρα δεν θέλετε στο φαγητό σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Πώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon