Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: 5 συμβουλές για να μαγειρέψετε εξαιρετικά υγιεινά αυγά

Διατροφή: 5 συμβουλές για να μαγειρέψετε εξαιρετικά υγιεινά αυγά

Διατροφή: Όσο περισσότερο μαγειρεύετε και επεξεργάζεστε τα αυγά σας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χάσουν. Η χρήση υψηλής θερμοκρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά το μαγείρεμα μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης που περιέχουν. Ακολουθώντας, τις παρακάτω πέντε συμβουλές, μπορείτε να φτάξετε αυγά που είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.


Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Ακολουθώντας, ωστόσο, τις παρακάτω πέντε συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τα αυγά σας ακόμα πιο υγιεινά.

1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων

Εάν προσπαθείτε να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, επιλέξτε αυγά ποσέ ή βραστά. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος δεν προσθέτουν επιπλέον θερμίδες λίπους, επομένως το γεύμα σας θα έχει χαμηλότερες θερμίδες απ΄ότι εάν φτιάχνατε τα αυγά σας τηγανητά ή σε ομελέτα.

2. Συνδυάστε τα με λαχανικά

Τα αυγά πάνε πολύ καλά με τα λαχανικά. Και η κατανάλωση αυγών μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών και να προσθέσετε επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας. Μια απλή ιδέα είναι να περιλάβετε την προσθήκη λαχανικών της επιλογής σας σε μια ομελέτα. Ή απλώς να μαγειρέψετε τα αυγά με όποιο τρόπο θέλετε και να συνδυάσετε με λαχανικά στο πλάι.

3. Τηγανίστε σε λάδι που είναι σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες

Τα καλύτερα έλαια για μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, όπως όταν τηγανίζετε, είναι εκείνα που παραμένουν σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα ώστε να σχηματίσουν επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Το λάδι αβοκάντο και το ηλιέλαιο είναι δύο από αυτά. Εάν χρησιμοποιείτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, είναι καλύτερο να μαγειρέψετε σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 210 ° C και 177 ° C, αντίστοιχα.

4. Επιλέξτε τα πιο θρεπτικά αυγά που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Ορισμένοι παράγοντες, όπως η μέθοδος εκτροφής των ζώων, μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφική ποιότητα των αυγών. Σε γενικές γραμμές, τα βιολογικά αυγά πιστεύεται ότι είναι θρεπτικά ανώτερα από τα συμβατικά παραγόμενα αυγά.

5. Μην τα μαγειρεύετε

Όσο περισσότερο μαγειρεύετε και επεξεργάζεστε τα αυγά σας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χάσουν. Η χρήση υψηλότερης θερμότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης που περιέχουν. Κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλέξετε να τα τηγανίσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Με αυτή τη διατροφή θα αποκτήσεις γράμμωση στην κοιλιά

Έξυπνα διατροφικά tricks για όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα

Γαλλία: Το πρώτο vegan εστιατόριο που παίρνει αστέρι Michelin

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί να μην είναι βαρετή η υγιεινή διατροφή;

Υγιεινή Διατροφή: Η υγιεινή διατροφή συχνά συνδέεται με την έννοια του περιορισμού και της μονοτονίας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι γεμάτη γεύσεις και ποικιλία. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι η υγιεινή διατροφή σημαίνει βαρετά

Τι ισχύει πραγματικά για το αλάτι;

Αλάτι: Αποφεύγοντας τις υπερβολές και επιλέγοντας περισσότερες φυσικές πηγές τροφίμων, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις θετικές του ιδιότητες χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Ισορροπία μακροθρεπτικών για απώλεια βάρους

Διατροφή Zone: Η καλύτερη διαχείριση ενέργειας και το μειωμένο σωματικό λίπος το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια μακροπρόθεσμη λύση για την υγεία τους.

Ποιες είναι οι τροφές που εμποδίζουν το κρυολόγημα 

Ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ) περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Γιατί δεν πρέπει να τα συνδυάζουμε τις μπανάνες με γάλα και γιαούρτι

Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η μπανάνα, λόγω της γλυκύτητάς της, μπορεί να προκαλέσει ζύμωση στο στομάχι όταν συνδυαστεί με γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, δυσπεψία ή ακόμη και αέρια.

Αυγά: Η θρεπτική βόμβα για τα παιδιά μας

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και πλήρη τρόφιμα για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Κανέλα: Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου;

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο, γνωστό για τη γλυκιά και πικάντικη γεύση της. Ωστόσο, εκτός από τη γαστρονομική της αξία, η κανέλα φαίνεται να προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου.

Close Icon