Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παντζάρια : 5 από τα κυριότερα οφέλη για την υγεία των παντζαριών

Παντζάρια : 5 από τα κυριότερα οφέλη για την υγεία των παντζαριών

Διατροφή: Αυτή η σκουρόχρωμη ρίζα είναι γεμάτη βιταμίνες, φυτικές ίνες και πολλά άλλα


Τα παντζάρια είναι ένα από τα λίγα φαγητά που έχουν μοναδικέ ιδιότητες αναφορικά με τα καρδιαγγειακά οφέλη τους για την υγεία. Λόγω ενός συνδυασμού ενώσεων που βρίσκονται στα παντζάρια, είναι σε θέση να ενισχύσουν τη ροή του αίματος, να βελτιώσουν την υγεία των αρτηριών, να υποστηρίξουν χαμηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης και να μειώσουν την LDL χοληστερόλη.

Πολλά διατροφικά οφέλη

Αν ψάχνετε για κάτι με λίγες θερμίδες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, μην ψάξετε πέρα ​​από το ταπεινό παντζάρι. Η προσθήκη παντζαριών στις σαλάτες, τις σούπες και άλλα καθημερινά γεύματα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η συνεχιζόμενη φλεγμονή στο σώμα συνδέεται με πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2 , η υψηλή αρτηριακή πίεση , οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα και η παχυσαρκία. Ευτυχώς, τα παντζάρια έχουν μια σειρά από αντιφλεγμονώδη οφέλη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βεταλαΐνες.

Υψηλή σε φυτικές ίνες

Η προσθήκη τεύτλων στη διατροφή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Μόνο ένα φλιτζάνι παντζάρι c περιέχει 3,8 γραμμάρια φυτικών ινών. Τα οφέλη για την υγεία των φυτικών ινών είναι άφθονα. Οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, να μειώσετε τη χοληστερόλη σας και να παραμείνετε τακτικοί.

Υψηλή σε νιτρικά άλατα

Τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αρτηριακή πίεση και μπορεί επίσης να βελτιώσει την αθλητική απόδοση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Εξαιρετική πηγή καλίου

Τα παντζάρια και τα πράσινα παντζάρια είναι καλή πηγή καλίου. Το κάλιο βοηθά στη δημιουργία πιο εύκαμπτων αιμοφόρων αγγείων για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, προσθέτοντας ένα άλλο όφελος για καρδιαγγειακά και καρδιαγγειακά οφέλη για την υγεία. Όλα αυτά είναι κρίσιμα για την καλή υγεία και όλα προέρχονται από παντζάρια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξουμε την καρύδα στη διατροφή μας;

Γνωρίζατε ότι τα σταφύλια προστατεύουν το δέρμα σας από τις ακτίνες UV;

Αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ψυχικά οφέλη των τροφών

Πόσο συχνά πρέπει να τρώτε παντζάρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Close Icon