Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή : 2 + 1 τρόφιμα ολικής άλεσης

Διατροφή : 2 + 1 τρόφιμα ολικής άλεσης

Επειδή το καλοκαίρι είναι εδώ και επειδή όλοι μας αρχίζουμε να προσέχουμε αρκετά την διατροφή μας προκειμένου να μπούμε στα αγαπημένα μας μαγιό αλλά και να κυκλοφορούμε με το τέλειο σώμα στις παραλίες, προσπαθούμε να τρεφόμαστε υγιεινά. Γι αυτό και εμείς σου προτείνουμε προιόντα ολικής άλεσεως.

 

Βρώμη

  • Η βρώμη είναι από τα πιο υγιεινά δημητριακά ολικής αλέσεως που μπορείτε να φάτε.
  • Είναι γεμάτη με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
  • Ηβρώμη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ειδικά αβενανθραμίδη. Αυτό το αντιοξειδωτικό έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.Η βρώμη είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή β-γλυκανών, ένα είδος διαλυτών ινών που βοηθά στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Μια ανάλυση 28 μελετών ανακάλυψε ότι οι δίαιτες πλούσιες σε β-γλυκάνες μπορούν να μειώσουν την «κακή» LDL χοληστερόλη και την ολική χοληστερόλη .
Ολόκληρος ο σίτος
  •  Ο σίτος είναι ένας δημοφιλής και εξαιρετικά ευέλικτος σπόρος δημητριακών.
  • Είναι βασικό συστατικό σε ψημένα προϊόντα, ζυμαρικά, ζυμαρικά, κουσκούς , πλιγούρι και σιμιγδάλι.
  •  Είναι επίσης εξαιρετικά αμφιλεγόμενο λόγω της περιεκτικότητάς του σε γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει επιβλαβή ανοσοαπόκριση σε ορισμένα άτομα.

Ολικής αλέσεως σίκαλης

  • Είναι πιο θρεπτικό από το σιτάρι και περιέχει περισσότερα μέταλλα με λιγότερους υδατάνθρακες. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το ψωμί σίκαλης δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα όσο το σιτάρι .
  •  Το αλεύρι σίκαλης έχει απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες – μια μερίδα 3,5 ουγκιών (100 γραμμάρια) αλεύρι σίκαλης παρέχει 22,6 γραμμάρια ινών , που είναι το 90% της ημερήσιας αξίας των ενηλίκων.
  • Οι φυτικές ίνες μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων στο έντερο σας, προκαλώντας μια αργή αλλά σταθερή αύξηση των σακχάρων στο αίμα, αντί των αιχμών .
  • Τόσο οι ελαφριές όσο και οι μεσαίες ποικιλίες είναι συνήθως πιο εκλεπτυσμένες και δεν θεωρούνται ολικής αλέσεως, ενώ το αλεύρι σκούρου σίκαλης, το σιμιγδάλια σίκαλης και το αλεύρι από νότες πιπεριού είναι πιο πιθανό να είναι ολικής αλέσεως.

Ακολουθεί βίντεο για τα προιόντα ολικής άλεσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Απογειώστε το συνδέοντας την πράξη με το μυαλό και το σώμα

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon