Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διαιτητικό Γέυμα: Η καρμπονάρα με χαμηλά λιπαρά

Διαιτητικό Γέυμα: Η καρμπονάρα με χαμηλά λιπαρά

Όλα τα φαγητά, ακόμα και αυτά που έχουν επικρατήσει να θεωρούνται ως πιο παχυντικά, ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρευτούν, μπορούν να μετατραπούν σε ένα ωφέλιμο και διαιτητικό γεύμα για την υγεία μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα την καρμπονάρα. Η κρέμα γάλακτος, το μπέικον σε συνδυασμό με τα τυριά την καθιστούν ένα παχυντικό πιάτο. Πάμε να τη μετατρέψουμε σε διαιτητικό; Η παρακάτω συνταγή περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την συμβατική καρμπονάρα –χρησιμοποιώ τον ιταλικό όρο, για να συνεννοηθούμε, γνωρίζοντας πως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος αλλά αυγό. Σας πρόλαβα!

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι

5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

4-5 μεγάλα μανιτάρια λευκά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα από τα χώματα με ένα βρεγμένο πανί και κομμένα σε λεπτά φετάκια.

Ανακατεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά.

Στη συνέχει ρίχνουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

Σιρόπι Καραμέλας: Για να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας στο σπίτι, χρειάζεστε λίγα βασικά υλικά και απλά βήματα. Αυτό το σιρόπι είναι ιδανικό για να γλυκάνετε τον καφέ σας, το παγωτό ή ακόμα και για να το προσθέσετε σε κέικ και γλυκά.

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας ανακουφίσουν από την ναυτία

Ναυτία: Η ναυτία είναι ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η εγκυμοσύνη, η ιώσεις, η υπερφαγία, ή η κατανάλωση λιπαρών ή πικάντικων τροφών. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα

Close Icon