Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διαιτητικές ίνες: Η πρόσληψή τους συνδέεται με τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανίας

Διαιτητικές ίνες: Η πρόσληψή τους συνδέεται με τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανίας

Διαιτητικές ίνες: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την προσαρμογή για συμμεταβλητές, υπήρχε σημαντική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης διαιτητικών ινών και του σοβαρού πονοκεφάλου ή ημικρανίας.


Η αυξημένη πρόσληψη διαιτητικών ινών σχετίζεται με μειωμένη συχνότητα ημικρανίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 4 Ιανουαρίου στο Frontiers in Nutrition. Οι Hao Huang και Kaiyin He, και οι δύο από το The First Affiliated Hospital στο Jinan University στο Guangzhou της Κίνας, εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης διαιτητικών ινών και του επιπολασμού της σοβαρής κεφαλαλγίας ή της ημικρανίας χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (1999 έως 2004).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την προσαρμογή για συμμεταβλητές, υπήρχε σημαντική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης διαιτητικών ινών και του σοβαρού πονοκεφάλου ή ημικρανίας, με τον χαμηλότερο επιπολασμό να παρατηρείται στο πέμπτο πεμπτημόριο (αναλογία πιθανοτήτων, 0,74). Για κάθε 10 g/ημέρα αύξηση της πρόσληψης διαιτητικών ινών, ο επιπολασμός του σοβαρού πονοκεφάλου ή της ημικρανίας μειώθηκε κατά 11 τοις εκατό. Ωστόσο, μεταξύ των Μεξικανών Αμερικανών, άλλων φυλών ή εκείνων με δείκτη μάζας σώματος 25 έως 30 kg/m², δεν παρατηρήθηκε τέτοια αντίστροφη συσχέτιση.

«Από όσο γνωρίζουμε, καμία προηγούμενη μελέτη δεν είχε εξετάσει τη σχέση μεταξύ διαιτητικών ινών και σοβαρού πονοκεφάλου ή ημικρανίας», αναφέρουν οι συγγραφείς. “Η αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες μπορεί να προστατεύσει από σοβαρό πονοκέφαλο ή ημικρανία. Ωστόσο, θα πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες προοπτικές μελέτες για να επιβεβαιωθεί η συσχέτισή τους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η γονόρροια και πώς μπορείτε να κολλήσετε;

Γιατί πρέπει να προσθέσετε μανταρίνια στη διατροφή σας;

Πόσο συχνά πρέπει να τρώτε παντζάρια;

Η λευκή κολοκύθα κάνει καλό στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon