Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Δέρμα Υγεία: Οι τροφές που προτείνουν οι δερματολόγοι

Δέρμα Υγεία: Οι τροφές που προτείνουν οι δερματολόγοι

Δέρμα Υγεία: Καταναλώνοντας συχνότερα τις παρακάτω 6 τροφές, ενυδατώνετε καλύτερα την επιδερμίδα σας, καταπολεμάτε τις ρυτίδες, αποφεύγετε τη δημιουργία κηλίδων και καταπραΰνετε την ξηρότητα και το έκζεμ


Αβοκάντο. Τρώτε τουλάχιστον ένα αβοκάντο την εβδομάδα, προκειμένου να παίρνετε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν το δέρμα σας να είναι απαλό, λείο και ενυδατωμένο. Είναι επίσης πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες, ενώ οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που περιέχει βοηθούν στην αποκατάσταση πιθανών βλαβών.

Λιναρόσπορος. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τη φλεγμονή που προκαλεί ακμή και ξηρότητα. Συμβάλλουν επίσης στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Το λινέλαιο είναι  εξαιρετικά αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή η αποβολή των τοξινών είναι απαραίτητη για την καλή όψη του δέρματος και τη γενική υγεία.

Τόφου. Το τόφου είναι παράγωγο σόγιας και συγκεκριμένα στερεοποιημένη μορφή πρωτεΐνης σόγιας. Μοιάζει με λευκό τυρί και είναι πλούσιο σε ισοφλαβόνες, που προστατεύουν από τη δημιουργία κηλίδων, ενισχύουν τον μεταβολισμό των κυττάρων και κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό και ομοιόμορφο.

Σοκολάτα. Το κακάο περιέχει φλαβανόλες που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την υφή του δέρματος και καταπολεμούν την ξηρότητα μέσω της πρόληψης της απώλειας νερού. Οι φλαβανόλες του κακάο βελτιώνουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος, μέσω του οποίου μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο. Προτιμάτε τη σοκολάτα που περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο.

Εσπεριδοειδή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, την οποία το σώμα σας χρειάζεται για την παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με τα άλλα φρούτα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι σταθερές τιμές του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνουν τη γλυκοζυλίωση, τη φυσική διαδικασία γήρανσης που καταστρέφει το κολλαγόνο.

Αμύγδαλα. Προσπαθήστε να τρώτε το πρωί γιαούρτι με αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ τα προβιοτικά του γιαουρτιού βοηθούν στην προστασία από την ακμή και το έκζεμα. Πίνετε επίσης πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που προστατεύουν από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

2 σπιτικές μάσκες προσώπου με ελαιόλαδο

4 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις στη θάλασσα

Τι δημιουργεί την όψη του φλοιού πορτοκαλιού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon