Cottage τυρί: Η πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα βοηθά στον έλεγχο της πείνας, σταθεροποιεί τα σάκχαρα στο αίμα και ελαχιστοποιεί τις διακυμάνσεις της διάθεσης.
Διαφορετικά τρόφιμα περνούν από τον κύκλο της μόδας στο διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή, είναι το τυρί cottage για επιπλέον πρωτεΐνη. Από την προσθήκη ως γαρνιτούρα, το ανακάτεμα με τα αυγά σας, ακόμη και το παγωτό, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Η Pamela Voelkers, προπονήτρια υγείας και διαιτολόγος στο Aurora Integrative Medicine στο Milwaukee, λέει: «Το τυρί cottage παρέχει περίπου 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζάνι και έχει σχετικά λίγες θερμίδες. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Επιπλέον, παρέχει βιταμίνες Β, ασβέστιο, φώσφορο και σελήνιο».
Η πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα βοηθά στον έλεγχο της λαχτάρας για πείνα, σταθεροποιεί τα σάκχαρα στο αίμα και ελαχιστοποιεί τις διακυμάνσεις της διάθεσης. Για να υπολογίσετε πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε στη διατροφή σας, πάρτε 0,8 x σωματικό βάρος σε κιλά. Κατά μέσο όρο οι γυναίκες χρειάζονται 50 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα ή 15-20 γραμμάρια ανά γεύμα. Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 60 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα ή 20-25 γραμμάρια ανά γεύμα.
Μπορεί να υπερβάλλει κάποιος στην πρωτεΐνη;
«Θα σκεφτόμουν να περιορίσω την πρόσληψη τυριού κότατζ σε 1 φλιτζάνι την ημέρα για να υπάρχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών», συμβουλεύει η Pamela. Η Pamela λέει: «Σύγκρινε τις ετικέτες των τροφίμων καθώς ορισμένα τυριά cottage μπορεί να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο από άλλα και οι ποικιλίες με χαμηλά λιπαρά μπορεί να κρυφτούν σε ζάχαρη». Καθώς η τάση αναπτύσσεται, περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μαγειρέψουν με τυρί cottage για να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ζυγίζετε όταν μαγειρεύετε με τυρί κότατζ. «Το τυρί κότατζ θα ήταν πολύ καλό να προστεθεί σε ένα smoothie, σε μάφιν για πρόσθετη υγρασία και είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της ρικότα στα λαζάνια. Αλλά δεν θα προσπαθούσα να το χρησιμοποιήσω ως σάλτσα τυριού, καθώς το τυρί cottage δεν λιώνει πλήρως», λέει η Pamela. Όσον αφορά το μοντέρνο παγωτό cottage cheese, λέει ότι δεν το έχει δοκιμάσει αλλά θα το δοκιμάσει. Αν και το γάλα εξακολουθεί να είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης κατά την παρασκευή παγωτού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube