Cottage pie: Δοκιμάστε μια παραδοσιακή συνταγή για πίτα με κρέας και λαχανικά, το απόλυτο comfort food!
Η cottage pie είναι μια παλιά αγγλική συνταγή που παραδοσιακά φτιάχνεται από κρέας που περισσεύει από το ψητό της Κυριακής. Η αρχική μέθοδος περιελάμβανε τον τεμαχισμό του κρέατος σε μικρά κομμάτια, την ανάμειξή του με λαχανικά και κρεμμύδια και τη δημιουργία ζωμού από τα υπολείμματα των οστών. Τα σύγχρονα συστατικά είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια, εκτός από το ότι πολλοί χρησιμοποιούν μοσχαρίσιο κιμά για να φτιάξουν τη στρώση κρέατος.
Συστατικά
- 900 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- Ένα κουτάκι γλυκό καλαμπόκι
- 165 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
- 2 κιλά πατάτες φούρνου
- 240 ml γάλα
- 120 γρ βούτυρο
- Αλατοπίπερο
- Πάπρικα αλεσμένη
Οδηγίες παρασκευής
- Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190 C, στη συνέχεια γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με βραστό νερό και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά στην εστία. Εν τω μεταξύ, πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια ίσου μεγέθους πριν τις προσθέσετε στο τηγάνι.
- Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια στραγγίστε το νερό. Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρρευστη και κρεμώδης υφή.
- Αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο μαγείρεμα της κρεατικής γέμισης. Για να γίνει αυτό, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και αφήστε τον να ψηθεί, ανακατεύοντας κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα πάπρικα για έξτρα γεύση.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube