Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

ΗΠΑ: Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

ΗΠΑ: Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

ΗΠΑ: Οι συνταγές για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας συνέχισαν να αναπτύσσονται ως αμερικανική παράδοση και έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.


Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό μπισκότο σοκολάτας και ένα κρύο ποτήρι γάλα. Μια υπέροχη αμερικάνικη απόλαυση που έχει κάνει το δρόμο της σε όλο τον κόσμο, αυτό το μπισκότο είναι το επίκεντρο της προσοχής για την Εθνική Ημέρα Μπισκότων Σοκολάτας!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Μπισκότων με Τσιπ Σοκολάτας

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η Ruth Wakefield διατηρούσε το εστιατόριο Toll House στη Μασαχουσέτη όταν ανέπτυξε τη συνταγή της για μπισκότα με τσιπ σοκολάτας. Προοριζόμενα να είναι μια απόλαυση που θα συνόδευε το παγωτό, τα μπισκότα φτιάχτηκαν αρχικά με σοκολάτα που κόπηκε στο χέρι σε μικρά κομμάτια. Όταν τα μπισκότα έγιναν δημοφιλή, ο Wakefield πούλησε τη συνταγή στην εταιρεία σοκολάτας Nestle το 1939. Η Nestle κυκλοφόρησε στο εμπόριο τις μπάρες σοκολάτας με τη συνταγή του Wakefield στο πίσω μέρος. Μερικές από τις συσκευασίες περιλάμβαναν ακόμη και ειδικό κόφτη για να διευκολύνει το κόψιμο της σοκολάτας σε κομμάτια!

Η Nestle ξεκίνησε για πρώτη φορά να φτιάχνει κομματάκια σοκολάτας το 1941, έτσι οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν πλέον να κόβουν τη δική τους σοκολάτα. Και αντί να είναι κομμάτια σοκολάτας, η σοκολάτα σε σχήμα δακρύου ενσωματώθηκε στα μπισκότα. Ενώ τα τσιπς σοκολάτας είναι κλασικά ημίγλυκα σε γεύση, έχουν εξελιχθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου σε άλλες γεύσεις, όπως η σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα και η λευκή σοκολάτα. Καραμέλα βουτύρου, καραμέλα, κανέλα, φυστικοβούτυρο, μέντα, εσπρέσο, ακόμα και ροζ και μπλε ριγέ τσιπς “μονόκερου”.

Οι συνταγές για μπισκότα σοκολάτας συνέχισαν να αναπτύσσονται ως αμερικανική παράδοση και έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες παραλλαγές της συνταγής, όπως η παρασκευή τους με πλιγούρι βρώμης για την παροχή ορισμένων πρόσθετων θρεπτικών συστατικών, η προσθήκη M&M για την παρασκευή “μπισκοτάκια τέρας” ή η αλλαγή σε λευκή σοκολάτα και cranberries για μια μοναδική ποικιλία διακοπών. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, είχε αναπτυχθεί η ιδέα να τρώμε άψητη ζύμη μπισκότων με τσιπ σοκολάτας. Ενώ υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά με την υγεία αυτής της πρακτικής λόγω των ωμών αυγών (ανάλογα με τη συνταγή), η ζύμη μπισκότων άρχισε να εμφανίζεται και σε άλλα μέρη – ειδικά στο παγωτό.

Η πρώτη εμφάνιση παγωτού με ζύμη μπισκότων σοκολάτας μπορεί να εντοπιστεί στο Ben & Jerry’s Scoop Shop στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ το 1984. Πιστεύεται ότι ήταν μια ανώνυμη πρόταση από τον πίνακα προτάσεων του καταστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

Παγωτό χωρίς γλουτένη σε βαζάκια

Μελέτη διερευνά τις επιδράσεις της μαύρης σοκολάτας στον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon