Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Γνωρίστε το Coddle από το Δουβλίνο - Μια συνταγή γεμάτη γεύσεις νοσταλγικές, που αποτελεί το τέλειο comfort food!



Το Coddle είναι ακριβώς τόσο οικείο και παρήγορο όσο ακούγεται. Είναι μια συνταγή που γεννήθηκε από τη φτώχεια και την πείνα και θεωρείται το αγαπημένο όλων στην Ιρλανδία. Ωστόσο, είναι τόσο λίγο γνωστό έξω από το Δουβλίνο που ακόμη και η σπουδαία σεφ και συγγραφέας τροφίμων που γεννήθηκε στα Μίντλαντς και τώρα με βάση το Κορκ, Darina Allen δήλωσε άγνοια στο Complete Book of Irish Country Cooking της.


Coddle από το Δουβλίνο – Συστατικά

  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο ή λαρδί ή λίγο λάδι
  • 8 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Μερικά κλωνάρια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα ή 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6-8 χοιρινά λουκάνικα
  • Περίπου 800 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λίτρο ζωμός χοιρινού ή κοτόπουλου, ή νερό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λάχανο και καστανή σάλτσα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον. Βγάλτε το μπέικον, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος στο τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από αυτό από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
    Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε με το υγρό – χρησιμοποιήστε περισσότερο αν προτιμάτε ένα πιάτο αδελφό.
  • Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε το υγρό.

  • Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  • Βράστε, στη συνέχεια σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Δοκιμάστε το σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.
  • Δοκιμάστε τη σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon