Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Γνωρίστε το Coddle από το Δουβλίνο - Μια συνταγή γεμάτη γεύσεις νοσταλγικές, που αποτελεί το τέλειο comfort food!

Το Coddle είναι ακριβώς τόσο οικείο και παρήγορο όσο ακούγεται. Είναι μια συνταγή που γεννήθηκε από τη φτώχεια και την πείνα και θεωρείται το αγαπημένο όλων στην Ιρλανδία. Ωστόσο, είναι τόσο λίγο γνωστό έξω από το Δουβλίνο που ακόμη και η σπουδαία σεφ και συγγραφέας τροφίμων που γεννήθηκε στα Μίντλαντς και τώρα με βάση το Κορκ, Darina Allen δήλωσε άγνοια στο Complete Book of Irish Country Cooking της.

Coddle από το Δουβλίνο – Συστατικά

  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο ή λαρδί ή λίγο λάδι
  • 8 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Μερικά κλωνάρια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα ή 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6-8 χοιρινά λουκάνικα
  • Περίπου 800 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λίτρο ζωμός χοιρινού ή κοτόπουλου, ή νερό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λάχανο και καστανή σάλτσα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον. Βγάλτε το μπέικον, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος στο τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από αυτό από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
    Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε με το υγρό – χρησιμοποιήστε περισσότερο αν προτιμάτε ένα πιάτο αδελφό.
  • Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε το υγρό.

  • Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  • Βράστε, στη συνέχεια σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Δοκιμάστε το σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.
  • Δοκιμάστε τη σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή νηπίων: Σχεδόν το 50% των θερμίδων προέρχονται από υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Διατροφή νηπίων: Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι τα νήπια παίρνουν σχεδόν το μισό των ημερήσιων θερμίδων τους από υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τη διατροφή τους.

Ποιες είναι οι τροφές που βελτιώνουν την οσμή του σώματος;

Οσμή σώματος: Επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, χλωροφύλλη, αιθέρια έλαια και προβιοτικά, μπορούμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και τη φρεσκάδα της μυρωδιάς του σώματός μας.

Πώς ενισχύουν τη μνήμη τα αποξηραμένα βερίκοκα;

Αποξηραμένα βερίκοκα: Πλούσια σε βιταμίνες, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες, αυτά τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να γίνουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που προάγει την ψυχική υγεία.

Γιατί τα βατόμουρα είναι ο καλύτερος φίλος του παχέος εντέρου;

Έντερο βατόμουρα: Η τακτική κατανάλωση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, να μειώσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Ιδέες για θρεπτικές επιλογές για μεσημεριανό στο γραφείο

Φαγητό γραφείο: Ιδέες για θρεπτικές επιλογές για μεσημεριανό στο γραφείο: Η επιλογή ενός θρεπτικού και νόστιμου γεύματος για το μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά μπορεί να κάνει τη διαφορά στην παραγωγικότητα και την ενέργειά σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για μεσημεριανά γεύματα

Ροφήματα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας αντί για καφέ

Καφές πρωί: Στην καθημερινότητά μας, ο καφές είναι συχνά η προτιμώμενη επιλογή για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές υγιεινές εναλλακτικές που μπορούν να μας προσφέρουν ενέργεια και ευεξία χωρίς την καφεΐνη.

Close Icon