Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Γνωρίστε το Coddle από το Δουβλίνο - Μια συνταγή γεμάτη γεύσεις νοσταλγικές, που αποτελεί το τέλειο comfort food!


Το Coddle είναι ακριβώς τόσο οικείο και παρήγορο όσο ακούγεται. Είναι μια συνταγή που γεννήθηκε από τη φτώχεια και την πείνα και θεωρείται το αγαπημένο όλων στην Ιρλανδία. Ωστόσο, είναι τόσο λίγο γνωστό έξω από το Δουβλίνο που ακόμη και η σπουδαία σεφ και συγγραφέας τροφίμων που γεννήθηκε στα Μίντλαντς και τώρα με βάση το Κορκ, Darina Allen δήλωσε άγνοια στο Complete Book of Irish Country Cooking της.

Coddle από το Δουβλίνο – Συστατικά

  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο ή λαρδί ή λίγο λάδι
  • 8 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Μερικά κλωνάρια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα ή 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6-8 χοιρινά λουκάνικα
  • Περίπου 800 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λίτρο ζωμός χοιρινού ή κοτόπουλου, ή νερό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λάχανο και καστανή σάλτσα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον. Βγάλτε το μπέικον, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος στο τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από αυτό από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
    Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε με το υγρό – χρησιμοποιήστε περισσότερο αν προτιμάτε ένα πιάτο αδελφό.
  • Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε το υγρό.

  • Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  • Βράστε, στη συνέχεια σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Δοκιμάστε το σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.
  • Δοκιμάστε τη σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon