Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Γνωρίστε το Coddle από το Δουβλίνο - Μια συνταγή γεμάτη γεύσεις νοσταλγικές, που αποτελεί το τέλειο comfort food!


Το Coddle είναι ακριβώς τόσο οικείο και παρήγορο όσο ακούγεται. Είναι μια συνταγή που γεννήθηκε από τη φτώχεια και την πείνα και θεωρείται το αγαπημένο όλων στην Ιρλανδία. Ωστόσο, είναι τόσο λίγο γνωστό έξω από το Δουβλίνο που ακόμη και η σπουδαία σεφ και συγγραφέας τροφίμων που γεννήθηκε στα Μίντλαντς και τώρα με βάση το Κορκ, Darina Allen δήλωσε άγνοια στο Complete Book of Irish Country Cooking της.

Coddle από το Δουβλίνο – Συστατικά

  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο ή λαρδί ή λίγο λάδι
  • 8 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Μερικά κλωνάρια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα ή 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6-8 χοιρινά λουκάνικα
  • Περίπου 800 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λίτρο ζωμός χοιρινού ή κοτόπουλου, ή νερό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λάχανο και καστανή σάλτσα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον. Βγάλτε το μπέικον, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος στο τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από αυτό από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
    Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε με το υγρό – χρησιμοποιήστε περισσότερο αν προτιμάτε ένα πιάτο αδελφό.
  • Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε το υγρό.

  • Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  • Βράστε, στη συνέχεια σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Δοκιμάστε το σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.
  • Δοκιμάστε τη σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon