Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Αυτό είναι ένα κοκτέιλ σε μια συνταγή λεμονάδας που λατρεύουμε. Ο συνδυασμός βοτάνων-καρπουζιού είναι νόστιμος και η φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού κρατά χαμηλά την προστιθέμενη ζάχαρη.


Μια ιδανική προσθήκη στα κοκτέιλ σας είναι αυτές οι παγωμένες μαργαρίτες είναι υπέροχα αναζωογονητικές και με τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να τις δοκιμάσετε. Για περισσότερη διακόσμηση, μπορείτε να αλατίσετε το χείλος των ποτηριών και να γαρνίρετε με μια φέτα καρπούζι.

Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 8 υγρές ουγγιές τεκίλα reposado
  • κλωναράκια δεντρολίβανου για το σερβίρισμα
  • φέτες καρπούζι για το σερβίρισμα

Παρασκευή cocktail:

Βήμα 1: Βάλτε 1 φλιτζάνι νερό και 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα.

Βήμα 2: Σουρώνετε το σιρόπι δεντρολίβανου σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το καρπούζι και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνετε το μείγμα λεμονάδας και, στη συνέχεια, παγώνετε σε παγοθήκες μέχρι να στερεοποιηθεί, 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3: Ανακατεύετε μαζί το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Βρέξτε ελαφρά τις στεφάνια των 4 ποτηριών με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τυλίξτε τα γυάλινα στεφάνια σε μείγμα αλατιού-ζάχαρης μέχρι να επικαλυφθούν.

Βήμα 4: Δουλεύοντας σε παρτίδες, ανακατέψτε τους μισούς από τους κατεψυγμένους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και 4 ουγγιές τεκίλα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λερώσει, προσθέτοντας 1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να βοηθήσετε στην ανάμειξη του μείγματος. Ρίξτε σε έτοιμα ποτήρια. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και την υπόλοιπη τεκίλα. Γαρνίρετε με κλωναράκια δεντρολίβανου και φέτες καρπούζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε το δικό σας Mojito φράουλα

Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό φράουλα!

5 Top και κλασικά cocktails για τις καλοκαιρινές νύχτες

Φτιάξτε το Βunny Egg για σας και την παρέα σας

2 hot cocktails που θα ξετρελάνουν την παρέα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon