Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cinnamon Roll: Εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα όλων cinnamon rolls

Cinnamon Roll: Εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα όλων cinnamon rolls

Cinnamon Roll: Ένα ρολό κανέλας είναι ένας τύπος γλυκιάς ζύμης που συνήθως παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς που απλώνεται και αλείφεται με ένα μείγμα βουτύρου, ζάχαρης και κανέλας.


Ένα ρολό κανέλας είναι ένας τύπος γλυκιάς ζύμης που συνήθως παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς που απλώνεται και αλείφεται με ένα μείγμα βουτύρου, ζάχαρης και κανέλας. Στη συνέχεια η ζύμη τυλίγεται σφιχτά και κόβεται σε ατομικά ρολά, τα οποία ψήνονται μέχρι να ροδίσουν και να αφρατέψουν. Τα ρολά κανέλας συχνά επικαλύπτονται με γλυκό γλάσο ή γλάσο από ζάχαρη άχνη, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Είναι ένα δημοφιλές γλυκό πρωινού σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, και συχνά απολαμβάνονται με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι. 

Συστατικά

Ζύμη

  • 2 και 3/4 φλιτζανιών αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά πλατίνας 
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, έξτρα μαλακωμένο
  • 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

Γλάσσο

  • 1 μπολ τυρί με πλήρη λιπαρά, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος

Βήμα 1:  Φτιάχνουμε τη ζύμη: Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.

Βήμα 2: Σε ένα μπολ μίξερ ανθεκτικό στη θερμότητα, συνδυάστε το γάλα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στη σόμπα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να είναι ζεστό στην αφή (περίπου 110°F/43°C, όχι υψηλότερη). Χτυπάμε τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το μείγμα στα στεγνά υλικά, προσθέστε το αυγό και χτυπήστε με μια στιβαρή λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα Ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ με εξάρτημα κουπιών σε μέτρια ταχύτητα. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 3 λεπτά με αλευρωμένα χέρια. Θα πρέπει να έχετε μια λεία μπάλα ζύμης. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή ή κολλώδης. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρά λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε χαλαρά και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά όσο ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 4:   Μετά από 10 λεπτά, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 148 ιντσών. Γεμίστε με το μαλακωμένο βούτυρο. Συνδυάστε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κούτσουρο 14 ιντσών. Κόψτε σε 10-12 ίσα ρολά και τοποθετήστε τα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ή 10 ιντσών, ταψί για πίτες ή τετράγωνο ταψί που έχετε βουτυρώσει ελαφρά.

Βήμα 5:  Τυλίξτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο, πλαστική μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τα ρολά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 60-90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. 

Βήμα 6: Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C) όταν τα ρολά έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ψήνουμε για 24-27 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι κορυφές. Αν οι κορυφές αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα, σκεπάστε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Εάν θέλετε να είστε συγκεκριμένοι, η εσωτερική τους θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περίπου 195-200°F (91-93°C) όταν γίνει, όπως μετριέται με ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το βάζετε σε μια σχάρα να κρυώσει όσο δημιουργείτε το γλάσο. 

Βήμα 7: Για να φτιάξετε το γλάσο, σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε το τυρί κρέμα σε υψηλή ταχύτητα με ένα μίξερ χειρός ή με μίξερ με κουπιά ή σύρμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας των ζαχαροπλαστών και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα ζεστά ψωμάκια με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα άχνη και σερβίρουμε αμέσως. 

Βήμα 8: Για να δημιουργήσετε το γλάσο, χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης με ένα μίξερ χειρός ή με μίξερ που είναι εξοπλισμένο με εξάρτημα με κουπί ή χτυπήστε ελαφρά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη των ζαχαρωτών και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν. Με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα άχνη απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα ζεστά ψωμάκια και σερβίρουμε αμέσως. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε το δικό σας λικέρ με απλά βήματα

6 Λόγοι που πρέπει να προσθέσετε την κανέλα στη διατροφή σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για πιο πυκνά και όμορφα μαλλιά;

Εκτός από βασικό συστατικό για κάθε ντουλάπι και μία ιατρική υπερδύναμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon