Cinnamon Roll: Ένα ρολό κανέλας είναι ένας τύπος γλυκιάς ζύμης που συνήθως παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς που απλώνεται και αλείφεται με ένα μείγμα βουτύρου, ζάχαρης και κανέλας.
Ένα ρολό κανέλας είναι ένας τύπος γλυκιάς ζύμης που συνήθως παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς που απλώνεται και αλείφεται με ένα μείγμα βουτύρου, ζάχαρης και κανέλας. Στη συνέχεια η ζύμη τυλίγεται σφιχτά και κόβεται σε ατομικά ρολά, τα οποία ψήνονται μέχρι να ροδίσουν και να αφρατέψουν. Τα ρολά κανέλας συχνά επικαλύπτονται με γλυκό γλάσο ή γλάσο από ζάχαρη άχνη, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Είναι ένα δημοφιλές γλυκό πρωινού σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, και συχνά απολαμβάνονται με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι.
Συστατικά
Ζύμη
- 2 και 3/4 φλιτζανιών αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά πλατίνας
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, έξτρα μαλακωμένο
- 1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα
Γλάσσο
- 1 μπολ τυρί με πλήρη λιπαρά, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
Βήμα 1: Φτιάχνουμε τη ζύμη: Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ μίξερ ανθεκτικό στη θερμότητα, συνδυάστε το γάλα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στη σόμπα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να είναι ζεστό στην αφή (περίπου 110°F/43°C, όχι υψηλότερη). Χτυπάμε τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το μείγμα στα στεγνά υλικά, προσθέστε το αυγό και χτυπήστε με μια στιβαρή λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα Ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ με εξάρτημα κουπιών σε μέτρια ταχύτητα. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 3: Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 3 λεπτά με αλευρωμένα χέρια. Θα πρέπει να έχετε μια λεία μπάλα ζύμης. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή ή κολλώδης. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρά λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε χαλαρά και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά όσο ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.
Βήμα 4: Μετά από 10 λεπτά, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 148 ιντσών. Γεμίστε με το μαλακωμένο βούτυρο. Συνδυάστε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κούτσουρο 14 ιντσών. Κόψτε σε 10-12 ίσα ρολά και τοποθετήστε τα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ή 10 ιντσών, ταψί για πίτες ή τετράγωνο ταψί που έχετε βουτυρώσει ελαφρά.
Βήμα 5: Τυλίξτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο, πλαστική μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τα ρολά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 60-90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Βήμα 6: Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C) όταν τα ρολά έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ψήνουμε για 24-27 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι κορυφές. Αν οι κορυφές αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα, σκεπάστε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Εάν θέλετε να είστε συγκεκριμένοι, η εσωτερική τους θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περίπου 195-200°F (91-93°C) όταν γίνει, όπως μετριέται με ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το βάζετε σε μια σχάρα να κρυώσει όσο δημιουργείτε το γλάσο.
Βήμα 7: Για να φτιάξετε το γλάσο, σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε το τυρί κρέμα σε υψηλή ταχύτητα με ένα μίξερ χειρός ή με μίξερ με κουπιά ή σύρμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας των ζαχαροπλαστών και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα ζεστά ψωμάκια με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 8: Για να δημιουργήσετε το γλάσο, χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης με ένα μίξερ χειρός ή με μίξερ που είναι εξοπλισμένο με εξάρτημα με κουπί ή χτυπήστε ελαφρά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη των ζαχαρωτών και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν. Με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα άχνη απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα ζεστά ψωμάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube