Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cinamon rolls: Βουτυρένια ρολά κανέλας με καραμέλα ως μια λαχταριστή παραλλαγή σε ένα αγαπημένο γλυκό

Cinamon rolls: Βουτυρένια ρολά κανέλας με καραμέλα ως μια λαχταριστή παραλλαγή σε ένα αγαπημένο γλυκό

Cinamon rolls: Τα ρολά κανέλας είναι μια διαχρονική απόλαυση, συνδυάζοντας απαλή, αφράτη ζύμη με τις πλούσιες, ζεστές γεύσεις κανέλας και ζάχαρης.



Τα ρολά κανέλας είναι μια διαχρονική απόλαυση, συνδυάζοντας απαλή, αφράτη ζύμη με τις πλούσιες, ζεστές γεύσεις κανέλας και ζάχαρης. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει το κλασικό ρολό κανέλας προσθέτοντας ένα παρακμιακό γλάσο καραμέλας, καθιστώντας το μια τέλεια απόλαυση για ειδικές περιστάσεις ή μια απόλαυση Σαββατοκύριακου. Δείτε πώς να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ρολά καραμέλας κανέλας από την αρχή.


Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 συσκευασία (1/4 ουγγιά) ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση κανέλας:

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα

Για το γλάσο καραμέλας:

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του γάλακτος στα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ένα φλιτζάνι τη φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Όσο φουσκώνει η ζύμη, ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνουμε τα ρολά:
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση κανέλας πάνω από τη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά από τη μια άκρη στην άλλη και μετά την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

Ψήστε και γλάσο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Ψήστε τα ρολά για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Κατά το ψήσιμο, ετοιμάστε το γλάσο καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την παχύρρευστη κρέμα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να αφρατέψει. Περιχύνουμε με το γλάσο τα ζεστά ρολά μόλις βγουν από το φούρνο.

Αυτά τα ρολά κανέλας με γλάσο καραμέλας είναι μια νόστιμη ανατροπή σε ένα κλασικό αγαπημένο. Η καραμέλα gooey συμπληρώνει τέλεια τη γλυκιά γέμιση κανέλας, κάνοντάς τα ακαταμάχητα. Απολαύστε τα ζεστά για την καλύτερη εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπράουνι μπισκότο: Η συνταγή που δεν θα σε κάνει να διαλέξεις!

Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο, Lotus Biscoff Cheesecake

Συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην Πορτογαλία

Πώς να φτιάξετε την τέλεια τούρτα για διαβητικό άτομο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon