Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cinamon rolls: Βουτυρένια ρολά κανέλας με καραμέλα ως μια λαχταριστή παραλλαγή σε ένα αγαπημένο γλυκό

Cinamon rolls: Βουτυρένια ρολά κανέλας με καραμέλα ως μια λαχταριστή παραλλαγή σε ένα αγαπημένο γλυκό

Cinamon rolls: Τα ρολά κανέλας είναι μια διαχρονική απόλαυση, συνδυάζοντας απαλή, αφράτη ζύμη με τις πλούσιες, ζεστές γεύσεις κανέλας και ζάχαρης.


Τα ρολά κανέλας είναι μια διαχρονική απόλαυση, συνδυάζοντας απαλή, αφράτη ζύμη με τις πλούσιες, ζεστές γεύσεις κανέλας και ζάχαρης. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει το κλασικό ρολό κανέλας προσθέτοντας ένα παρακμιακό γλάσο καραμέλας, καθιστώντας το μια τέλεια απόλαυση για ειδικές περιστάσεις ή μια απόλαυση Σαββατοκύριακου. Δείτε πώς να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ρολά καραμέλας κανέλας από την αρχή.

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 συσκευασία (1/4 ουγγιά) ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση κανέλας:

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα

Για το γλάσο καραμέλας:

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του γάλακτος στα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ένα φλιτζάνι τη φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Όσο φουσκώνει η ζύμη, ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνουμε τα ρολά:
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση κανέλας πάνω από τη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά από τη μια άκρη στην άλλη και μετά την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

Ψήστε και γλάσο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Ψήστε τα ρολά για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Κατά το ψήσιμο, ετοιμάστε το γλάσο καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την παχύρρευστη κρέμα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να αφρατέψει. Περιχύνουμε με το γλάσο τα ζεστά ρολά μόλις βγουν από το φούρνο.

Αυτά τα ρολά κανέλας με γλάσο καραμέλας είναι μια νόστιμη ανατροπή σε ένα κλασικό αγαπημένο. Η καραμέλα gooey συμπληρώνει τέλεια τη γλυκιά γέμιση κανέλας, κάνοντάς τα ακαταμάχητα. Απολαύστε τα ζεστά για την καλύτερη εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπράουνι μπισκότο: Η συνταγή που δεν θα σε κάνει να διαλέξεις!

Το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό επιδόρπιο, Lotus Biscoff Cheesecake

Συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην Πορτογαλία

Πώς να φτιάξετε την τέλεια τούρτα για διαβητικό άτομο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon