Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Aυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς



Αυτή η συνταγή για τούρκικα αυγά θα σας εκπλήξει. Μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε δει και τα έχετε δοκιμάσει όλα, αλλά θα αισθανθείτε σοκ όταν πρωτοδοκιμάσετε τα Cilbir, τα τούρκικα αυγά με ελληνικό γιαούρτι.  Μπορεί να μην έχετε σκεφθεί ποτέ να συνδυάσετε αυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς, αλλά μπορεί να γίνει το νέο σου αγαπημένο πρωινό. Τα τηγανητά αυγά λειτουργούν και σε αυτή την μορφή ανεξάρτητα από τον τρόπο που προτιμάτε να τα τρώτε. Τα Cilbir σερβίρονται με φρυγανισμένο ψωμί κρούστας για να κάνετε μια βουτιά στην απόλαυση.


Θα χρειαστείτε:

  • φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή για γεύση 
  • πρέζα πιπέρι καγιέν 
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ή κατά βούληση

Βούτυρο από χαλέπι:

  • ½  ανάλατο βούτυρο
  • κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι χαλεπίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

Μαϊντανός και λάδι Jalapeño:

  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeno σε κυβάκια
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • πρέζα αλάτι 

Αυγά ποσέ:

  • κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή όσο χρειάζεται
  • μεγάλα αυγά
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι

Φτιάξτε άλειμμα γιαουρτιού τοποθετώντας το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ και τρίψτε το σκόρδο. Ανακατεύστε να ενωθούν και καρυκεύστε με πιπέρι, αλάτι και καγιέν. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου. Φτιάξτε το βούτυρο χαλεπίου λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν οι φυσαλίδες. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Ανακατεύστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε τα μπαχαρικά να εμποτιστούν. Φτιάξτε μαϊντανό και λάδι jalapeño χτυπώντας το μαϊντανό και το jalapeño μαζί σε ένα γουδί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατίζετε ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε ξύδι και αφήστε το νερό να σιγοβράσει ελαφρά. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και μετά βάλτε το απαλά στο νερό, κρατώντας το μπολ ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Μαγειρέψτε μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να πήξουν αλλά να μην είναι σκληροί, 2 1/2 με 3 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το στεγνώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας και το βάζουμε σε ζεστό πιάτο. πάρτε γιαούρτι και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το απλώσετε, χαράσσοντας ραβδώσεις στην κορυφή για να πιάσει λάδι. Περιχύστε λίγο λάδι jalapeño. Συμπληρώστε με αυγά και 1 με 2 κουταλιές βούτυρο από χαλέπι. Πασπαλίστε από πάνω θαλασσινό αλάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για πρωινό για τα πιο πολυσύχναστα πρωινά σας

Διατροφή : Προτάσεις για υγιεινό πρωινό

Αυγό: Διατροφική αξία και εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος

Πέντε τρόποι να φτιάξετε πεντανόστιμα και υγιεινά αυγά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon