Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Aυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς


Αυτή η συνταγή για τούρκικα αυγά θα σας εκπλήξει. Μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε δει και τα έχετε δοκιμάσει όλα, αλλά θα αισθανθείτε σοκ όταν πρωτοδοκιμάσετε τα Cilbir, τα τούρκικα αυγά με ελληνικό γιαούρτι.  Μπορεί να μην έχετε σκεφθεί ποτέ να συνδυάσετε αυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς, αλλά μπορεί να γίνει το νέο σου αγαπημένο πρωινό. Τα τηγανητά αυγά λειτουργούν και σε αυτή την μορφή ανεξάρτητα από τον τρόπο που προτιμάτε να τα τρώτε. Τα Cilbir σερβίρονται με φρυγανισμένο ψωμί κρούστας για να κάνετε μια βουτιά στην απόλαυση.

Θα χρειαστείτε:

  • φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή για γεύση 
  • πρέζα πιπέρι καγιέν 
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ή κατά βούληση

Βούτυρο από χαλέπι:

  • ½  ανάλατο βούτυρο
  • κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι χαλεπίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

Μαϊντανός και λάδι Jalapeño:

  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeno σε κυβάκια
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • πρέζα αλάτι 

Αυγά ποσέ:

  • κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή όσο χρειάζεται
  • μεγάλα αυγά
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι

Φτιάξτε άλειμμα γιαουρτιού τοποθετώντας το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ και τρίψτε το σκόρδο. Ανακατεύστε να ενωθούν και καρυκεύστε με πιπέρι, αλάτι και καγιέν. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου. Φτιάξτε το βούτυρο χαλεπίου λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν οι φυσαλίδες. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Ανακατεύστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε τα μπαχαρικά να εμποτιστούν. Φτιάξτε μαϊντανό και λάδι jalapeño χτυπώντας το μαϊντανό και το jalapeño μαζί σε ένα γουδί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατίζετε ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε ξύδι και αφήστε το νερό να σιγοβράσει ελαφρά. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και μετά βάλτε το απαλά στο νερό, κρατώντας το μπολ ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Μαγειρέψτε μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να πήξουν αλλά να μην είναι σκληροί, 2 1/2 με 3 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το στεγνώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας και το βάζουμε σε ζεστό πιάτο. πάρτε γιαούρτι και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το απλώσετε, χαράσσοντας ραβδώσεις στην κορυφή για να πιάσει λάδι. Περιχύστε λίγο λάδι jalapeño. Συμπληρώστε με αυγά και 1 με 2 κουταλιές βούτυρο από χαλέπι. Πασπαλίστε από πάνω θαλασσινό αλάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για πρωινό για τα πιο πολυσύχναστα πρωινά σας

Διατροφή : Προτάσεις για υγιεινό πρωινό

Αυγό: Διατροφική αξία και εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος

Πέντε τρόποι να φτιάξετε πεντανόστιμα και υγιεινά αυγά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon