Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Aυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς

Αυτή η συνταγή για τούρκικα αυγά θα σας εκπλήξει. Μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε δει και τα έχετε δοκιμάσει όλα, αλλά θα αισθανθείτε σοκ όταν πρωτοδοκιμάσετε τα Cilbir, τα τούρκικα αυγά με ελληνικό γιαούρτι.  Μπορεί να μην έχετε σκεφθεί ποτέ να συνδυάσετε αυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς, αλλά μπορεί να γίνει το νέο σου αγαπημένο πρωινό. Τα τηγανητά αυγά λειτουργούν και σε αυτή την μορφή ανεξάρτητα από τον τρόπο που προτιμάτε να τα τρώτε. Τα Cilbir σερβίρονται με φρυγανισμένο ψωμί κρούστας για να κάνετε μια βουτιά στην απόλαυση.

Θα χρειαστείτε:

  • φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή για γεύση 
  • πρέζα πιπέρι καγιέν 
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ή κατά βούληση

Βούτυρο από χαλέπι:

  • ½  ανάλατο βούτυρο
  • κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι χαλεπίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

Μαϊντανός και λάδι Jalapeño:

  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeno σε κυβάκια
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • πρέζα αλάτι 

Αυγά ποσέ:

  • κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή όσο χρειάζεται
  • μεγάλα αυγά
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι

Φτιάξτε άλειμμα γιαουρτιού τοποθετώντας το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ και τρίψτε το σκόρδο. Ανακατεύστε να ενωθούν και καρυκεύστε με πιπέρι, αλάτι και καγιέν. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου. Φτιάξτε το βούτυρο χαλεπίου λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν οι φυσαλίδες. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Ανακατεύστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε τα μπαχαρικά να εμποτιστούν. Φτιάξτε μαϊντανό και λάδι jalapeño χτυπώντας το μαϊντανό και το jalapeño μαζί σε ένα γουδί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατίζετε ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε ξύδι και αφήστε το νερό να σιγοβράσει ελαφρά. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και μετά βάλτε το απαλά στο νερό, κρατώντας το μπολ ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Μαγειρέψτε μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να πήξουν αλλά να μην είναι σκληροί, 2 1/2 με 3 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το στεγνώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας και το βάζουμε σε ζεστό πιάτο. πάρτε γιαούρτι και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το απλώσετε, χαράσσοντας ραβδώσεις στην κορυφή για να πιάσει λάδι. Περιχύστε λίγο λάδι jalapeño. Συμπληρώστε με αυγά και 1 με 2 κουταλιές βούτυρο από χαλέπι. Πασπαλίστε από πάνω θαλασσινό αλάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για πρωινό για τα πιο πολυσύχναστα πρωινά σας

Διατροφή : Προτάσεις για υγιεινό πρωινό

Αυγό: Διατροφική αξία και εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος

Πέντε τρόποι να φτιάξετε πεντανόστιμα και υγιεινά αυγά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon