Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Chips Παντζαριού: Πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι

Chips Παντζαριού: Πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι

Chips Παντζαριού :Φτιάχνοντας πατατάκια παντζαριού στο σπίτι, μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ χωρίς συντηρητικά ή περιττά λιπαρά.


Τα chips παντζαριού είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική στα κλασικά πατατάκια. Είναι τραγανά, γεμάτα γεύση και πολύχρωμα, ενώ παράλληλα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι!

 Υλικά και Προετοιμασία

 Υλικά και Προετοιμασία

Για να φτιάξετε chips παντζαριού, θα χρειαστείτε:

  • 2-3 μεγάλα παντζάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά: πιπέρι, ρίγανη ή πάπρικα για έξτρα γεύση

 

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα παντζάρια για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα χώματος. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη λαχανικών (mandoline), κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες, πάχους περίπου 2 χιλιοστών. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα chips.

 Ψήσιμο στο Φούρνο

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τις φέτες παντζαριού σε μια στρώση και αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τα χέρια σας. Πασπαλίστε με αλάτι και, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον μπαχαρικά της επιλογής σας.
  • Ψήστε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα chips στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο. Προσέξτε να μην τα κάψετε—είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν τραγανή υφή και ελαφρώς κυματιστό σχήμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσετε.

 

Αποθήκευση και Σερβίρισμα

  • Τα chips παντζαριού είναι καλύτερα όταν καταναλώνονται φρέσκα, αλλά αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε, τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Έτσι, διατηρούν την τραγανότητά τους για 1-2 ημέρες.
  • Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ως σνακ ή να τα συνδυάσετε με κάποιο dip, όπως χούμους ή γιαούρτι με μυρωδικά. Είναι επίσης μια εξαιρετική συνοδευτική επιλογή για σαλάτες και σάντουιτς, προσθέτοντας χρώμα και υφή.

Αποθήκευση και Σερβίρισμα

Φτιάχνοντας τα δικά σας chips παντζαριού στο σπίτι, απολαμβάνετε ένα υγιεινό και γευστικό σνακ χωρίς συντηρητικά και περιττά λιπαρά. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λαχταριστή και τραγανή λιχουδιά, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τη μοναδική τους γεύση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόποι για να εντάξετε τα παντζάρια στην καθημερινή σας διατροφή

Χυμός παντζαριού: Βελτίωση απόδοσης και αντοχής στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Παντζάρια: Τα εκπληκτικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζατε

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή για παντζαροσαλάτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια φυσική θεραπεία για τον πόνο στις αρθρώσεις

Γάλα τζίντζερ: Ο συνδυασμός των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του τζίντζερ και των θρεπτικών συστατικών στο γάλα βοηθά στη μείωση της μυϊκής ακαμψίας και στη βελτίωση της κινητικότητας.

Η ευεργετική κανέλα – Πώς ωφελεί την υγεία μας 

Η κανέλα έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (της «κακής» χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (της «καλής» χοληστερόλης).

Συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα 

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τη ζεστασιά ενός αρωματικού ζωμού. Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αυτή η σούπα είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση.

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Close Icon