Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Chips: 7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Chips: 7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Chips: Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποια σνακ είναι καλύτερα για εσάς και ποια πρέπει να αποφύγετε όταν έχετε λαχτάρα για κάτι τραγανό, αλλά δεν θέλετε το λίπος και τις θερμίδες των παραδοσιακών chips.


Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κάθε σακουλάκι πατατάκια φαίνεται να αρχίζει να φωνάζει το όνομά σας, καθιστώντας κάθε ταξίδι στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης ή στο μπακάλικο μια συνταγή για μια καταστροφή της δίαιτας. Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποια σνακ είναι καλύτερα για εσάς και ποια πρέπει να αποφύγετε όταν έχετε λαχτάρα για κάτι τραγανό, αλλά δεν θέλετε το λίπος και τις θερμίδες των παραδοσιακών chips.

Εδώ είναι 7 τύποι chips που μπορούν να είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ:

  • Τσιπς από kale: Αυτά τα τσιπς είναι φτιαγμένα από κατσαρό λάχανο (kale) και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο με λίγο λάδι και καρύκευμα για ένα τραγανό, τραγανό σνακ.
  • Τσιπς λαχανικών: Τα λαχανικά τσιπς παρασκευάζονται από μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, παντζάρια και γλυκοπατάτες. Συνήθως ψήνονται ή αφυδατώνονται για να δημιουργήσουν μια τραγανή υφή.
  • Ποπ κορν: Το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μπορεί να αρωματιστεί με διάφορα καρυκεύματα για ένα νόστιμο, χορταστικό σνακ.
  • Τσιπς ολικής αλέσεως: Αναζητήστε τσιπς από δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καλαμπόκι, κινόα ή καστανό ρύζι, για μια πιο υγιεινή επιλογή. Αυτά τα τσιπς τείνουν να είναι υψηλότερα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα τσιπς που παράγονται από επεξεργασμένους κόκκους.
  • Ρεβύθια ψητά: Τα ρεβίθια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και μπορούν να ψηθούν στο φούρνο με λίγο λάδι και καρύκευμα για ένα τραγανό, χορταστικό σνακ.

  • Τσιπς ξηρών καρπών και σπόρων: Τα τσιπς που παρασκευάζονται από ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως λιναρόσποροι ή αμύγδαλα, μπορούν να είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών και πρωτεΐνης. Μπορούν να αρωματιστούν με διάφορα καρυκεύματα για πρόσθετη γεύση.
  • Ψημένα Τσιπς Tofu: Το Tofu είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να κοπεί σε λεπτές φέτες, να αλειφθεί με λίγο λάδι και καρυκεύματα και να ψηθεί στο φούρνο για ένα τραγανό σνακ.

Ευτυχώς, τα υγιεινά πατατάκια μπορούν να παρασκευαστούν από μια μεγάλη γκάμα συστατικών, όπως γλυκοπατάτα και φρούτα, οπότε υπάρχει κάτι για όλους, ακόμα και για όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς ή τροφικές ευαισθησίες. Θυμηθείτε να δώσετε προσοχή στα μεγέθη σερβιρίσματος και να επιλέξετε τσιπς με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα για την πιο υγιεινή επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οφείλουμε να προσθέσουμε το λάχανο στη διατροφή μας;

Τα καλύτερα μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Πώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας;

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο γουακαμόλε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon