Chili con pollo: Εάν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτή την Μεξικάνικη συνταγή που θα σας ζεστάνει και θα συναρπάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.
Αν το “Τι θα φάμε σήμερα;” είναι μια ερώτηση που την ακούτε καθημερινά και σας προκαλεί άγχος, τότε είστε στο σωστό σημείο. Διαβάζοντας παρακάτω θα βρείτε μία μεξικάνικη συνταγή με στήθος κοτόπουλου που είναι ικανή να καταπλήξει μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα εύκολο στην παρασκευή του πιάτο, το οποίο έχει νόστιμη γεύση και έχει αρκετό τσίλι μέσα ώστε να καταπλήξει ιδιαιτέρως αυτούς που συμπαθούν τις πιο spicy γεύσεις. Είναι ένα πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένειά και άνετα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε οικογένειας αν δεν είστε όλοι λάτρεις του πικάντικου φαγητού. Τα συστατικά του είναι αρκετά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φτιαχτεί εύκολα. Οι Μεξικανοί άλλωστε είναι της λογικής “Όσο περισσότερα βάζεις τόσο πιο νόστιμο βγαίνει το φαγητό”.
Τα συστατικά είναι:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκούρο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη
- 1 πρέζα τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 23 γρ καρυκεύματα τάκο
- 500 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
- 420 g κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα ξεπλυμένα
- 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη ξεσποριασμένη
- 400 γραμμάρια ντομάτα σε κονσέρβα σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 4 φλιτζάνια ρύζι στον ατμό για το σερβίρισμα
- 2 φλιτζάνια τσιπς καλαμποκιού (nachos) για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Οδηγίες παρασκευής
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τη ρίγανη και τα καρυκεύματα taco. Μαγειρέψτε το ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ή μέχρι αυτά να μαλακώσουν. Αυξήστε τη θερμότητα σε αρκετά υψηλούς βαθμούς και προσθέστε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και μετά μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε την πιπεριά, τα φασόλια, τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες από την κονσέρβα. Ανακατέψτε, σκεπάστε και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Έπειτα ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα ρυζιού και κοτόπουλου στον ατμό σε μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με ξινή κρέμα και σερβίρουμε με τσιπς καλαμποκιού. Είναι πολύ εύκολο και νόστιμο! Την δεύτερη φορά που θα το φτιάξετε δοκιμάστε το και σε μπουρίτο! Ταιριάζει άψογα με κόκκινο κρασί, ακόμα και με τριμμένα καρότα και κολοκυθάκια. Πολλοί είναι αυτοί που αφαιρούν τα φασόλια γιατί δεν τα προτιμούν. Αν για κάποιο “ανεξήγητο” λόγο μείνει και για την επόμενη μέρα, δοκιμάστε να το βάλετε μέσα στο σάντουιτς για την δουλειά και θα ξετρελαθείτε. Μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και με ταλιατέλες ταιριάζει υπέροχα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube