Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cheesecake: Φτιάξτε ένα εύκολο cheesecake για όλη την οικογένεια

Cheesecake: Φτιάξτε ένα εύκολο cheesecake για όλη την οικογένεια

Cheesecake: Το Cheesecake είναι μια αγαπημένη απόλαυση για τη λεία και βελούδινη υφή του και συνήθως σερβίρεται σε ειδικές περιστάσεις ή ως απολαυστική απόλαυση.



Το Cheesecake είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που αποτελείται από μια κρεμώδη γέμιση πάνω σε μια κρούστα. Η γέμιση γίνεται συνήθως με τυρί κρέμα, ζάχαρη, αυγά και αρωματικές ύλες όπως εκχύλισμα βανίλιας. Η κρούστα δημιουργείται συχνά χρησιμοποιώντας θρυμματισμένα κράκερ Graham ή μπισκότα ανακατεμένα με λιωμένο βούτυρο. Τα Cheesecakes μπορούν να ψηθούν ή να παγωθούν για να σταθεροποιηθούν και διατίθενται σε μια ποικιλία γεύσεων, από κλασικό στυλ της Νέας Υόρκης έως παραλλαγές με εμποτισμένα φρούτα. Μπορούν να προστεθούν γαρνιτούρες όπως φρέσκα φρούτα, σάλτσες ή σαντιγί για να βελτιώσουν τη γεύση και την εμφάνιση του γλυκού. Το Cheesecake είναι μια αγαπημένη απόλαυση για τη λεία και βελούδινη υφή του και συνήθως σερβίρεται σε ειδικές περιστάσεις ή ως απολαυστική απόλαυση.


Κλασική συνταγή Cheesecake

Συστατικά:

2 φλιτζάνια ψίχουλα από κράκερ
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
900 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 και 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 163°C. Βουτυρώστε μια φόρμα 9 ιντσών με βούτυρο ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα ψίχουλα από τα κράκερ και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Πιέστε το μείγμα στον πάτο της προετοιμασμένης φόρμας, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη κρούστα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα ποτήρι με επίπεδο πάτο για να το πιέσετε σταθερά. Τοποθετήστε την κρούστα στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Φροντίστε να ξύνετε τα τοιχώματα του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πλήρως.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι στο μείγμα τυριού κρέμας. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα να είναι λείο και κρεμώδες.

Αδειάστε τη γέμιση πάνω από την κρούστα της φόρμας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Εξομαλύνετε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήστε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να σταθεροποιηθούν και το κέντρο να κουνιέται ελαφρώς. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα με την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή για περίπου 1 ώρα. Αυτή η σταδιακή διαδικασία ψύξης βοηθάει στο να μην σπάσει το cheesecake.

Αφού κρυώσει το cheesecake στο φούρνο, αφαιρέστε το και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε απαλά το μείγμα πάνω από το παγωμένο cheesecake.

Αφαιρέστε προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας πριν το σερβίρισμα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε παγωμένο.

Απολαύστε αυτό το κρεμώδες και απολαυστικό κλασικό cheesecake! Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, σάλτσα σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμητό γαρνιτούρα για μια έξτρα πινελιά γεύσης και παρουσίασης. Καλό ψήσιμο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνική πεντανόστιμη συνταγή για ραβανί

Προσθέστε τις φράουλες στην ανοιξιάτικη διατροφή σας

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Cheesecake φράουλα σε 4 εύκολα βήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon