Cheeseburger Roll-ups: Απολαύστε ένα καταπληκτικό βραδινό ορεκτικό με μοσχάρι που αγαπούν και παιδιά και μεγάλοι. Ρολάκια cheeseburger, αφράτα και λαχταριστά!
Πόσες φορές έχετε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να μην μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτηση “Τι θα φάμε σήμερα το βράδυ;”. Σίγουρα έχει γίνει πολλές φορές και σίγουρα έχετε στερέψει από ιδέες αλλά και από χρόνο. Αν είστε αυτή η γυναίκα, καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε την παρακάτω πανεύκολη συνταγή με μοσχάρι που θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και την οικογένειά σας.
Αυτή η τέλεια συνταγή για το βράδυ περιλαμβάνει:
- 1 κουταλιά της σούπας (περίπου 15 mL) λάδι canola
- 1 φλιτζάνι (περίπου 250 gr) μανιτάρια κομμένα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι (περίπου 250 gr) κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 gr) αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι (περίπου 250 gr) μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά ή άπαχο κιμά
- 1/4 του φλυτζανιού (περίπου 60 gr) άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι (περίπου 125 gr) τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/2 φλιτζάνι (περίπου 125 gr) τυρί ρικότα
- Τορτίγιες ολικής αλέσεως
- 1/4 του φλιτζανιού (περίπου 60 mL) κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας (περίπου 15 mL) έτοιμη μουστάρδα
Οδηγίες παρασκευής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι canola σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν και να φύγουν τα περιττά υγρά, για περίπου 6 λεπτά. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και έπειτα ανακατεύουμε μαζί το μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά, το μείγμα μανιταριών, τον άνηθου, το τυρί τσένταρ και το τυρί ρικότα. Αμέσως μετά απλώνουμε δύο από τις τορτίγιες έτσι ώστε καλύπτονται κατά το ήμισυ και εφαρμόζουμε πάνω τους το μισό μείγμα του μείγματος. Μετά το τυλίγουμε σε ρολό για να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο μπαστούνι μοσχαρίσιου κρέατος. Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα, κόβουμε το ρολό σε κύκλους περίπου 3 με 4 εκατοστά τα “roll ups”.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία τυλίγματος και κοψίματος με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι canola σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολά από κάθε πλευρά για 30 δευτερόλεπτα, αναποδογυρίζοντάς τα πολύ προσεκτικά. Αν σας βολέψει μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες. Για ακόμη περισσότερη γεύση, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κέτσαπ και τη μουστάρδα έτσι ώστε να τα βουτάτε μέσα τρώγοντας. Απολαύστε ένα καταπληκτικό βραδινό ορεκτικό που αγαπούν και παιδιά και μεγάλοι!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube