Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

CDC ΗΠΑ διατροφή: Μόνο 1 στους 10 ενήλικες καταναλώνει αρκετά φρούτα και λαχανικά

CDC ΗΠΑ διατροφή: Μόνο 1 στους 10 ενήλικες καταναλώνει αρκετά φρούτα και λαχανικά

CDC ΗΠΑ διατροφή: Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι μόνο το 10% των ενηλίκων τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα λαχανικών και λίγο περισσότεροι (12,3%) καταναλώνουν αρκετά φρούτα.


Οι περισσότεροι Αμερικανοί ενήλικες δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες να διαπιστώνονται για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι μόνο το 10% των ενηλίκων τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα λαχανικών και λίγο περισσότεροι (12,3%) καταναλώνουν αρκετά φρούτα.

 

Οι συστάσεις βασίζονται σε διατροφικές οδηγίες από το Υπουργείο Γεωργίας και Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες συμβουλεύουν τους ενήλικες να ενσωματώνουν στη διατροφή τους 2 έως 3 φλιτζάνια λαχανικά και 1 1/2 έως 2 φλιτζάνια φρούτα κάθε μέρα. Η κατανάλωση επαρκών φρούτων και λαχανικών “μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες χρόνιες παθήσεις που είναι από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες”, σημείωσε η μελέτη. Οι ερευνητές εντόπισαν αξιοσημείωτες περιφερειακές και δημογραφικές διαφορές.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Περίπου το 16% των ενηλίκων του Κονέκτικατ ανταποκρίθηκε στις συστάσεις για φρούτα ενώ μόνο το 8% των ενηλίκων της Δυτικής Βιρτζίνια το έκανε. Εν τω μεταξύ, το 16% των ενηλίκων του Βερμόντ ανταποκρίθηκε στις συστάσεις για φρούτα, αλλά μόνο το 6% των ενηλίκων του Κεντάκι το έκανε. Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις πιο συχνά από τους άνδρες, ενώ τα άτομα άνω των 50 ετών τις ανταποκρίνονταν πιο συχνά από τους νεότερους συναδέλφους τους, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Επιπλέον, οι μαύροι πέτυχαν τον στόχο των λαχανικών λιγότερο συχνά από τους λευκούς ή τους Ισπανόφωνους.

Όσοι ζούσαν κάτω ή κοντά στο επίπεδο της φτώχειας είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν στις συστάσεις για τα λαχανικά, στο 6,8%, σύμφωνα με τη μελέτη. “Πρόσθετες πολιτικές και προγράμματα που θα αυξήσουν την πρόσβαση σε φρούτα και λαχανικά σε μέρη όπου ζουν, μαθαίνουν, εργάζονται και παίζουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξήσουν την κατανάλωση και να βελτιώσουν την υγεία”, ανέφερε η μελέτη. Η μελέτη διεξήχθη μέσω του Συστήματος Παρακολούθησης Παράγοντα Κινδύνου Συμπεριφοράς, το οποίο συλλέγει πληροφορίες για την αμερικανική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για περισσότερα από 30 χρόνια, και συμπεριέλαβε 294.566 συμμετέχοντες.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στη διατροφή

Η έρευνα περιελάμβανε δεδομένα από το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα εμπόδια στα υγιεινά τρόφιμα, όπως το κόστος και η περιορισμένη διαθεσιμότητα και πρόσβαση, “μπορεί να έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19”. Μεταξύ των συστάσεών των, τα CDC συμβούλεψαν τις πολιτείες και κοινότητες να υποστηρίξουν κοινοτικά προγράμματα λιανικής “για να προσελκύσουν παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες για να βελτιώσουν την ποιότητα των τροφίμων της κοινότητας”.

Οι άνθρωποι που ζουν σε κοινότητες που είχαν προβλήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα ποιοτικών, προσιτών προϊόντων, αυτά τα ζητήματα έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της COVID λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η προώθηση της συμμετοχής σε ομοσπονδιακά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, όπως το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας, ή SNAP, και το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά, ή WIC, θα είναι το κλειδί, ειδικά μετά την ενίσχυση και των δύο κατά τη διάρκεια της πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η Μεσογειακή δίαιτα στέφθηκε νικήτρια ως η καλύτερη διατροφή για το 2022

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Η κατάλληλη διατροφή για τον σακχαρώδη διαβήτη

Τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon