Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

CDC ΗΠΑ διατροφή: Μόνο 1 στους 10 ενήλικες καταναλώνει αρκετά φρούτα και λαχανικά

CDC ΗΠΑ διατροφή: Μόνο 1 στους 10 ενήλικες καταναλώνει αρκετά φρούτα και λαχανικά

CDC ΗΠΑ διατροφή: Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι μόνο το 10% των ενηλίκων τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα λαχανικών και λίγο περισσότεροι (12,3%) καταναλώνουν αρκετά φρούτα.


Οι περισσότεροι Αμερικανοί ενήλικες δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες να διαπιστώνονται για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι μόνο το 10% των ενηλίκων τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα λαχανικών και λίγο περισσότεροι (12,3%) καταναλώνουν αρκετά φρούτα.

 

Οι συστάσεις βασίζονται σε διατροφικές οδηγίες από το Υπουργείο Γεωργίας και Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες συμβουλεύουν τους ενήλικες να ενσωματώνουν στη διατροφή τους 2 έως 3 φλιτζάνια λαχανικά και 1 1/2 έως 2 φλιτζάνια φρούτα κάθε μέρα. Η κατανάλωση επαρκών φρούτων και λαχανικών “μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες χρόνιες παθήσεις που είναι από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες”, σημείωσε η μελέτη. Οι ερευνητές εντόπισαν αξιοσημείωτες περιφερειακές και δημογραφικές διαφορές.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Περίπου το 16% των ενηλίκων του Κονέκτικατ ανταποκρίθηκε στις συστάσεις για φρούτα ενώ μόνο το 8% των ενηλίκων της Δυτικής Βιρτζίνια το έκανε. Εν τω μεταξύ, το 16% των ενηλίκων του Βερμόντ ανταποκρίθηκε στις συστάσεις για φρούτα, αλλά μόνο το 6% των ενηλίκων του Κεντάκι το έκανε. Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις πιο συχνά από τους άνδρες, ενώ τα άτομα άνω των 50 ετών τις ανταποκρίνονταν πιο συχνά από τους νεότερους συναδέλφους τους, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Επιπλέον, οι μαύροι πέτυχαν τον στόχο των λαχανικών λιγότερο συχνά από τους λευκούς ή τους Ισπανόφωνους.

Όσοι ζούσαν κάτω ή κοντά στο επίπεδο της φτώχειας είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν στις συστάσεις για τα λαχανικά, στο 6,8%, σύμφωνα με τη μελέτη. “Πρόσθετες πολιτικές και προγράμματα που θα αυξήσουν την πρόσβαση σε φρούτα και λαχανικά σε μέρη όπου ζουν, μαθαίνουν, εργάζονται και παίζουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξήσουν την κατανάλωση και να βελτιώσουν την υγεία”, ανέφερε η μελέτη. Η μελέτη διεξήχθη μέσω του Συστήματος Παρακολούθησης Παράγοντα Κινδύνου Συμπεριφοράς, το οποίο συλλέγει πληροφορίες για την αμερικανική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για περισσότερα από 30 χρόνια, και συμπεριέλαβε 294.566 συμμετέχοντες.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στη διατροφή

Η έρευνα περιελάμβανε δεδομένα από το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα εμπόδια στα υγιεινά τρόφιμα, όπως το κόστος και η περιορισμένη διαθεσιμότητα και πρόσβαση, “μπορεί να έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19”. Μεταξύ των συστάσεών των, τα CDC συμβούλεψαν τις πολιτείες και κοινότητες να υποστηρίξουν κοινοτικά προγράμματα λιανικής “για να προσελκύσουν παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες για να βελτιώσουν την ποιότητα των τροφίμων της κοινότητας”.

Οι άνθρωποι που ζουν σε κοινότητες που είχαν προβλήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα ποιοτικών, προσιτών προϊόντων, αυτά τα ζητήματα έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της COVID λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η προώθηση της συμμετοχής σε ομοσπονδιακά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, όπως το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας, ή SNAP, και το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά, ή WIC, θα είναι το κλειδί, ειδικά μετά την ενίσχυση και των δύο κατά τη διάρκεια της πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η Μεσογειακή δίαιτα στέφθηκε νικήτρια ως η καλύτερη διατροφή για το 2022

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Η κατάλληλη διατροφή για τον σακχαρώδη διαβήτη

Τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon