Carrot cake: Το εύκολο κλασικό κέικ καρότου είναι ένα από εκείνα τα εκπληκτικά επιδόρπια όλων των εποχών που έχει τόσο ωραία γεύση.
Το εύκολο κλασικό κέικ καρότου είναι ένα από εκείνα τα εκπληκτικά επιδόρπια όλων των εποχών που έχει τόσο ωραία γεύση. Όλοι πρέπει να έχουν μια απλή, νόστιμη και υγρή συνταγή για κέικ καρότου όπως αυτή, ώστε να μπορείτε να την φτιάξετε όταν σας πιάνει η επιθυμία. Αυτή η απλή συνταγή για κέικ καρότου είναι εύκολη στην παρασκευή της!
Κέικ καρότου
Συστατικά συνταγής:
- 230 ml φυτικό λάδι, συν έξτρα για το κουτί
- 100 γρ φυσικό γιαούρτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ πορτοκάλι, ξύσμα
- 265 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 335 γραμμάρια ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάντα
- 2½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ¼ φρέσκο μοσχοκάρυδο, ψιλοτριμμένο
- 265 γρ καρότα (περίπου 3), τριμμένα
- 100 γρ σουλτανίνες ή σταφίδες
- 100 γρ καρύδια ή πεκάν, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
- 100 γρ βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο, μαλακωμένο
- 300 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμάρια μαλακό τυρί
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά δύο φόρμες για κέικ 20 εκ. με λαδόκολλα. Χτυπάμε σε μια κανάτα το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο με μια καλή πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. Πιέζουμε τυχόν σβόλους ζάχαρης μέσα από τα δάχτυλά σας, ανακινώντας το μπολ μερικές φορές για να βγουν οι σβώλοι στην επιφάνεια.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο στεγνό, μαζί με τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς, αν χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και μετά μοιράζουμε τις φόρμες.
ΒΗΜΑ 3
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι στο κέντρο του κέικ. Εάν κάποιο υγρό μείγμα κολλήσει στο σουβλάκι, επιστρέφουμε στο φούρνο για 5 λεπτά και μετά ελέγξτε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει στις φόρμες.
ΒΗΜΑ 4
Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μισό μαλακό τυρί και χτυπάμε ξανά και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο (με την προσθήκη του λίγο-λίγο δεν αφήνουμε το γλάσο να σκάσει). Βγάζουμε τα κέικ από τα φορμάκια και τα σάντουιτς μαζί με το μισό γλάσο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Διατηρείται στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες. Καταναλώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή μας απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube