Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Carrot Badam Kheer: Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Carrot Badam Kheer: Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Carrot Badam Kheer: Μία από τις πιο νόστιμες Ινδικές συνταγές είναι το Carrot Badam Kheer. Πρόκειται για ένα νόστιμο γλυκό είδος ποτού, το οποίο μπορείτε να το πιείτε είτε ζεστό είτε κρύο.


Το αμύγδαλο είναι ένας πολυχρηστικός ξηρός καρπός που χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Αυτός ο ευέλικτος ξηρός καρπός μπορεί να ζεματιστεί και να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε σαλάτες και κάρυ ή ακόμη και να αλεσθεί για να φτιάξετε κέικ και μπισκότα αμυγδάλου ή ακόμη και να αναμειχθούν με νερό για να παραχθεί γάλα αμυγδάλου. Η επιλογή του σωστού είδους αμυγδάλου είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν δύο ποικιλίες με τα πιο δημοφιλή να είναι τα γλυκά αμύγδαλα που χρησιμοποιούνται ευρέως και τα πικραμύγδαλα που συνήθως χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελαίου ή ποτού.

Τα αμύγδαλα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιή λίπη, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Περιέχουν επίσης αξιοπρεπή ποσότητα χαλκού, βιταμίνης Β2 και φωσφόρου. Είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά που συνήθως αποθηκεύονται στη φλούδα του αμυγδάλου, επομένως είναι καλή πρακτική να τρώτε αμύγδαλα με τη φλούδα. Τα αμύγδαλα μειώνουν επίσης την πείνα και ως εκ τούτου βοηθούν στην υπερβολική πρόσληψη θερμίδων. Τρώτε λοιπόν αμύγδαλα ως σνακ αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μία από τις πιο νόστιμες Ινδικές συνταγές είναι το Carrot Badam Kheer είναι ένα νόστιμο γλυκό είδος ποτού που μπορείτε να το πιείτε είτε ζεστό είτε κρύο. Η προσθήκη γάλακτος, καρότων και χουρμάδων κάνει αυτό το kheer πολύ θρεπτικό και υγιεινό επίσης. Είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, είναι επίσης νόστιμο και υγιεινό. Στην Ινδία το προσφέρουν συνήθως σε μια εορταστική περίσταση ή ακόμα και για μια θρεπτική απόλαυση μετά το γεύμα του Σαββατοκύριακου.

Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι:

  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα
  • 5 χουρμάδες , χωρίς κουκούτσι
  • 500 ml γάλα
  • σαφράν (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Πρώτα πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα αμύγδαλα. Τα μουλιάζετε σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα. Μετά θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα έχει γίνει τρυφερό και θα σας γλιστρήσει εύκολα έτσι ώστε να αφαιρέσετε τη φλούδα από τα αμύγδαλα. Το επόμενο βήμα είναι να ανακατέψουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τα καρότα, τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες στο μπλέντερ. Προσθέστε λίγο γάλα τη φορά και ανακατέψτε για να γίνει ένας λείος πουρές.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και ανακατέψτε ξανά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση. Προσαρμόστε το στα γούστα σας προσθέτοντας νερό ή περισσότερο γάλα για να ταιριάζει με το γούστο σας. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη ή μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Είναι μια υπέροχη και εύκολη συνταγή που μπορεί άνετα να σταθεί σε επίσημα γεύματα και δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

Οι θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου στην ομορφιά

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών για θρεπτική και νόστιμη διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon