Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Carrot Badam Kheer: Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Carrot Badam Kheer: Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Carrot Badam Kheer: Μία από τις πιο νόστιμες Ινδικές συνταγές είναι το Carrot Badam Kheer. Πρόκειται για ένα νόστιμο γλυκό είδος ποτού, το οποίο μπορείτε να το πιείτε είτε ζεστό είτε κρύο.


Το αμύγδαλο είναι ένας πολυχρηστικός ξηρός καρπός που χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Αυτός ο ευέλικτος ξηρός καρπός μπορεί να ζεματιστεί και να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε σαλάτες και κάρυ ή ακόμη και να αλεσθεί για να φτιάξετε κέικ και μπισκότα αμυγδάλου ή ακόμη και να αναμειχθούν με νερό για να παραχθεί γάλα αμυγδάλου. Η επιλογή του σωστού είδους αμυγδάλου είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν δύο ποικιλίες με τα πιο δημοφιλή να είναι τα γλυκά αμύγδαλα που χρησιμοποιούνται ευρέως και τα πικραμύγδαλα που συνήθως χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελαίου ή ποτού.

Τα αμύγδαλα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιή λίπη, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Περιέχουν επίσης αξιοπρεπή ποσότητα χαλκού, βιταμίνης Β2 και φωσφόρου. Είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά που συνήθως αποθηκεύονται στη φλούδα του αμυγδάλου, επομένως είναι καλή πρακτική να τρώτε αμύγδαλα με τη φλούδα. Τα αμύγδαλα μειώνουν επίσης την πείνα και ως εκ τούτου βοηθούν στην υπερβολική πρόσληψη θερμίδων. Τρώτε λοιπόν αμύγδαλα ως σνακ αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μία από τις πιο νόστιμες Ινδικές συνταγές είναι το Carrot Badam Kheer είναι ένα νόστιμο γλυκό είδος ποτού που μπορείτε να το πιείτε είτε ζεστό είτε κρύο. Η προσθήκη γάλακτος, καρότων και χουρμάδων κάνει αυτό το kheer πολύ θρεπτικό και υγιεινό επίσης. Είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, είναι επίσης νόστιμο και υγιεινό. Στην Ινδία το προσφέρουν συνήθως σε μια εορταστική περίσταση ή ακόμα και για μια θρεπτική απόλαυση μετά το γεύμα του Σαββατοκύριακου.

Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι:

  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα
  • 5 χουρμάδες , χωρίς κουκούτσι
  • 500 ml γάλα
  • σαφράν (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Πρώτα πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα αμύγδαλα. Τα μουλιάζετε σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα. Μετά θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα έχει γίνει τρυφερό και θα σας γλιστρήσει εύκολα έτσι ώστε να αφαιρέσετε τη φλούδα από τα αμύγδαλα. Το επόμενο βήμα είναι να ανακατέψουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τα καρότα, τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες στο μπλέντερ. Προσθέστε λίγο γάλα τη φορά και ανακατέψτε για να γίνει ένας λείος πουρές.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και ανακατέψτε ξανά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση. Προσαρμόστε το στα γούστα σας προσθέτοντας νερό ή περισσότερο γάλα για να ταιριάζει με το γούστο σας. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη ή μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Είναι μια υπέροχη και εύκολη συνταγή που μπορεί άνετα να σταθεί σε επίσημα γεύματα και δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

Οι θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου στην ομορφιά

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών για θρεπτική και νόστιμη διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon