Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Carne Asada: Ένα γευστικό κομμάτι μοσχάρι που μπορείτε να φάτε με tacos, μπουρίτο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι τόσο καλό που τρώγεται συχνά σκέτο!



Η μαριναρισμένη μπριζόλα ψήνεται στην τελειότητα για την καλύτερη αυθεντική συνταγή Carne Asada. Αυτό το τρυφερό, ψητό κρέας είναι γεμάτο αυθεντική μεξικάνικη γεύση. Το Carne Asada έχει να κάνει με τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα ωραίο κομμάτι μπριζόλα, το μαρινάρετε με μερικές υπέροχες γεύσεις και μετά πηγαίνετε στη σχάρα για ένα γευστικό κομμάτι μοσχάρι που μπορείτε να φάτε σκέτο, με tacos, μπουρίτο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι τόσο καλό που τρώγεται συχνά σκέτο.


Τι είδους κρέας χρησιμοποιείται για το Carne Asada;

Το Carne asada παρασκευάζεται παραδοσιακά χρησιμοποιώντας μπριζόλα. Πρέπει να μαγειρεύεται μόνο rare ή medium rare, διαφορετικά μπορεί να γίνει δυσάρεστα λαστιχωτό. Όταν κόβετε το κρέας σας, φροντίστε να κόβετε κόντρα. Είναι πολύ εύκολο να δείτε τις ίνες μέσα από το κρέας. Μην κόβετε παράλληλα με αυτές τις γραμμές, κόβετε πάντα κάθετα σε αυτές. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε υπαίθρια ψησταριά, μπορείτε πάντα να μαγειρέψετε το carne asada σας σε εσωτερικούς χώρους στην εστία. Μια εστία μαγειρέματος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως μια σχάρα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι (κατά προτίμηση μαντέμι) σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το κρέας για περίπου 5 έως 7 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.

Συμβουλές και tips

  • Η γραπτή συνταγή απαιτεί μαρινάρισμα σε πλαστική σακούλα. Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε σε ένα μπολ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλυμμένο.
  • Εάν δεν σας αρέσει ο κόλιανδρος, απλά παραλείψτε τον. Μην το αντικαταστήσετε με κάτι παρόμοιο, όπως ο μαϊντανός.
  • Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερική σχάρα υγραερίου, θερμαίνετε τη σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ο χρόνος μαγειρέματος είναι μια εκτίμηση και εξαρτάται από το πάχος του κρέατός σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για ακρίβεια.

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα μεγέθους, συνδυάστε χυμό λάιμ, λιωμένο σκόρδο, χυμό πορτοκαλιού, κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι, φυτικό λάδι, jalapeno και ξύδι. Πιέστε το γύρω-γύρω για να ανακατευτεί.
  • Βάλτε ολόκληρη τη μπριζόλα στο πλάι στην επανασφραγιζόμενη σακούλα. Σφραγίστε τη σφιχτά.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλο το κρέας είναι εκτεθειμένο στη μαρινάδα, σφίγγοντας τη σακούλα για να επικαλυφθεί. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή όλη τη νύχτα.
  • Ζεσταίνουμε μια εξωτερική σχάρα σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρέστε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και πετάξτε την περίσσεια μαρινάδας. Μαγειρέψτε στη σχάρα για 7 έως 10 λεπτά ανά πλευρά.
  • Μόλις γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες κόντρα και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon