Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Carne Asada: Ένα γευστικό κομμάτι μοσχάρι που μπορείτε να φάτε με tacos, μπουρίτο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι τόσο καλό που τρώγεται συχνά σκέτο!


Η μαριναρισμένη μπριζόλα ψήνεται στην τελειότητα για την καλύτερη αυθεντική συνταγή Carne Asada. Αυτό το τρυφερό, ψητό κρέας είναι γεμάτο αυθεντική μεξικάνικη γεύση. Το Carne Asada έχει να κάνει με τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα ωραίο κομμάτι μπριζόλα, το μαρινάρετε με μερικές υπέροχες γεύσεις και μετά πηγαίνετε στη σχάρα για ένα γευστικό κομμάτι μοσχάρι που μπορείτε να φάτε σκέτο, με tacos, μπουρίτο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι τόσο καλό που τρώγεται συχνά σκέτο.

Τι είδους κρέας χρησιμοποιείται για το Carne Asada;

Το Carne asada παρασκευάζεται παραδοσιακά χρησιμοποιώντας μπριζόλα. Πρέπει να μαγειρεύεται μόνο rare ή medium rare, διαφορετικά μπορεί να γίνει δυσάρεστα λαστιχωτό. Όταν κόβετε το κρέας σας, φροντίστε να κόβετε κόντρα. Είναι πολύ εύκολο να δείτε τις ίνες μέσα από το κρέας. Μην κόβετε παράλληλα με αυτές τις γραμμές, κόβετε πάντα κάθετα σε αυτές. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε υπαίθρια ψησταριά, μπορείτε πάντα να μαγειρέψετε το carne asada σας σε εσωτερικούς χώρους στην εστία. Μια εστία μαγειρέματος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως μια σχάρα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι (κατά προτίμηση μαντέμι) σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το κρέας για περίπου 5 έως 7 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.

Συμβουλές και tips

  • Η γραπτή συνταγή απαιτεί μαρινάρισμα σε πλαστική σακούλα. Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε σε ένα μπολ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλυμμένο.
  • Εάν δεν σας αρέσει ο κόλιανδρος, απλά παραλείψτε τον. Μην το αντικαταστήσετε με κάτι παρόμοιο, όπως ο μαϊντανός.
  • Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερική σχάρα υγραερίου, θερμαίνετε τη σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ο χρόνος μαγειρέματος είναι μια εκτίμηση και εξαρτάται από το πάχος του κρέατός σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για ακρίβεια.

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα μεγέθους, συνδυάστε χυμό λάιμ, λιωμένο σκόρδο, χυμό πορτοκαλιού, κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι, φυτικό λάδι, jalapeno και ξύδι. Πιέστε το γύρω-γύρω για να ανακατευτεί.
  • Βάλτε ολόκληρη τη μπριζόλα στο πλάι στην επανασφραγιζόμενη σακούλα. Σφραγίστε τη σφιχτά.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλο το κρέας είναι εκτεθειμένο στη μαρινάδα, σφίγγοντας τη σακούλα για να επικαλυφθεί. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή όλη τη νύχτα.
  • Ζεσταίνουμε μια εξωτερική σχάρα σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρέστε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και πετάξτε την περίσσεια μαρινάδας. Μαγειρέψτε στη σχάρα για 7 έως 10 λεπτά ανά πλευρά.
  • Μόλις γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες κόντρα και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon