Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Cardamom buns: Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι.


Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι. Αυτό το ζαχαροπλαστείο εμπνευσμένο από τη Σκανδιναβία συνδυάζει τη ζεστασιά του κάρδαμου με μια νότα γλυκύτητας, καθιστώντας το αγαπημένο για πρωινό ή ένα ζεστό απογευματινό σνακ.

Συστατικά:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη 75 γρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 γρ μαγιά στιγμιαίας
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 75 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κσ αλεσμένο κάρδαμο
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το πλύσιμο των αυγών)
  • Μαργαριτάρι ζάχαρη (προαιρετικά, για επικάλυψη)

Οδηγίες:

Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το χλιαρό γάλα και τη στιγμιαία μαγιά. Αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεσμένο κάρδαμο.

Συνδυάστε υγρά και στεγνά υλικά: Ρίξτε λιωμένο βούτυρο στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Πρώτη φούσκωμα: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε τα ψωμάκια: Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε ψωμάκι.

Δεύτερη άνοδος: Καλύψτε τα ψωμάκια με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30-45 λεπτά.

Ψήνουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Αλείψτε τα ψωμάκια με το πλύσιμο των χτυπημένων αυγών και πασπαλίστε από πάνω ζάχαρη πέρλα αν θέλετε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ψύξη: Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Σερβίρετε: Απολαύστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά τα ψωμάκια με κάρδαμο είναι τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα και τη γεύση του κάρδαμου σε αυτά τα υπέροχα ψωμάκια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Close Icon