Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Cardamom buns: Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι.


Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι. Αυτό το ζαχαροπλαστείο εμπνευσμένο από τη Σκανδιναβία συνδυάζει τη ζεστασιά του κάρδαμου με μια νότα γλυκύτητας, καθιστώντας το αγαπημένο για πρωινό ή ένα ζεστό απογευματινό σνακ.

Συστατικά:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη 75 γρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 γρ μαγιά στιγμιαίας
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 75 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κσ αλεσμένο κάρδαμο
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το πλύσιμο των αυγών)
  • Μαργαριτάρι ζάχαρη (προαιρετικά, για επικάλυψη)

Οδηγίες:

Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το χλιαρό γάλα και τη στιγμιαία μαγιά. Αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεσμένο κάρδαμο.

Συνδυάστε υγρά και στεγνά υλικά: Ρίξτε λιωμένο βούτυρο στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Πρώτη φούσκωμα: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε τα ψωμάκια: Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε ψωμάκι.

Δεύτερη άνοδος: Καλύψτε τα ψωμάκια με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30-45 λεπτά.

Ψήνουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Αλείψτε τα ψωμάκια με το πλύσιμο των χτυπημένων αυγών και πασπαλίστε από πάνω ζάχαρη πέρλα αν θέλετε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ψύξη: Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Σερβίρετε: Απολαύστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά τα ψωμάκια με κάρδαμο είναι τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα και τη γεύση του κάρδαμου σε αυτά τα υπέροχα ψωμάκια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

DIY guacamole: Φτιάχνοντας το δικό σας guacamole, όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα, αλλά προσθέτετε και μια μεξικάνικη πινελιά στην κουζίνα σας.

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Close Icon