Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Cardamom buns: Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι.



Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι. Αυτό το ζαχαροπλαστείο εμπνευσμένο από τη Σκανδιναβία συνδυάζει τη ζεστασιά του κάρδαμου με μια νότα γλυκύτητας, καθιστώντας το αγαπημένο για πρωινό ή ένα ζεστό απογευματινό σνακ.

Συστατικά:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη 75 γρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 γρ μαγιά στιγμιαίας
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 75 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κσ αλεσμένο κάρδαμο
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το πλύσιμο των αυγών)
  • Μαργαριτάρι ζάχαρη (προαιρετικά, για επικάλυψη)

Οδηγίες:

Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το χλιαρό γάλα και τη στιγμιαία μαγιά. Αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεσμένο κάρδαμο.

Συνδυάστε υγρά και στεγνά υλικά: Ρίξτε λιωμένο βούτυρο στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Πρώτη φούσκωμα: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε τα ψωμάκια: Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε ψωμάκι.

Δεύτερη άνοδος: Καλύψτε τα ψωμάκια με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30-45 λεπτά.

Ψήνουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Αλείψτε τα ψωμάκια με το πλύσιμο των χτυπημένων αυγών και πασπαλίστε από πάνω ζάχαρη πέρλα αν θέλετε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ψύξη: Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Σερβίρετε: Απολαύστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά τα ψωμάκια με κάρδαμο είναι τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα και τη γεύση του κάρδαμου σε αυτά τα υπέροχα ψωμάκια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Η επιλογή μεταξύ μαύρου και πράσινου τσαγιού είναι συχνά θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά και οι δύο τύποι τσαγιού προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές στην επεξεργασία τους

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η πιο γευστική σούπα για τον χειμώνα

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα μανιτάρια να προσφέρουν μοναδική γεύση και την κρέμα να προσδίδει μια αίσθηση απαλότητας

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Close Icon