Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Carbonara: Κλασική συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα

Carbonara: Κλασική συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα

Carbonara: Απολαύστε το κλασικό σας Spaghetti Carbonara, ένα πιάτο που φέρνει τις πλούσιες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας στην τραπεζαρία σας με τον απολαυστικό συνδυασμό με κρεμώδεις, τυρώδεις και πιπεράτους τόνους.



Το Spaghetti Carbonara είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γνωστό για την πλούσια γεύση, τα απλά υλικά και τη γρήγορη προετοιμασία του. Με καταγωγή από τη Ρώμη, αυτό το κλασικό πιάτο συνδυάζει τα ζυμαρικά με μια πολυτελή σάλτσα από αυγά, τυρί, πανσέτα και πιπέρι. Εδώ είναι μια παραδοσιακή συνταγή για να φέρετε μια γεύση Ιταλίας στην κουζίνα σας.


Συστατικά:

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ή γκουανσιάλε, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 επιπλέον κρόκος αυγού
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Pecorino Romano
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι, για γεύση

 

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente (τρυφερά αλλά ακόμα σφιχτά στη μπουκιά), περίπου 8-10 λεπτά.
Κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και στη συνέχεια στραγγίστε τα μακαρόνια.

Προετοιμάστε την σάλτσα:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τον κρόκο αυγού και το μεγαλύτερο μέρος του τυρί Πεκορίνο (φυλάξτε λίγο για το γαρνίρισμα). Προσθέστε μια γενναία ποσότητα μαύρου πιπεριού και ανακατέψτε καλά.

Μαγειρέψτε την pancetta:

Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνδυάστε ζυμαρικά και πανσέτα:

Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα. Ρίξτε για να καλύψουν τα ζυμαρικά με το λίπος της πανσέτας.

Ανακατέψτε το μείγμα αυγών:

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε γρήγορα το μείγμα αυγών και τυριού, ανακατεύοντας γρήγορα για να καλυφθούν τα ζυμαρικά και να μην ανακατευτούν τα αυγά. Η θερμότητα από τα ζυμαρικά θα μαγειρέψει απαλά τα αυγά για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέστε λίγο δεσμευμένο νερό ζυμαρικών εάν χρειάζεται για να προσαρμόσετε τη συνοχή.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο από το υπόλοιπο τυρί και επιπλέον μαύρο πιπέρι.

Συμβουλές:

Είναι σημαντικό να δουλέψετε γρήγορα όταν προσθέτετε το μείγμα αυγών για να αποφύγετε το τσίμπημα των αυγών.

Η παραδοσιακή Carbonara δεν χρησιμοποιεί κρέμα. η κρέμα προέρχεται από τα αυγά και το τυρί.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πανσέτα με μπέικον εάν το guanciale δεν είναι διαθέσιμο.
Απολαύστε το κλασικό σας Spaghetti Carbonara, ένα πιάτο που φέρνει τις πλούσιες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας στην τραπεζαρία σας με τον απολαυστικό συνδυασμό με κρεμώδεις, τυρώδεις και πιπεράτους τόνους. Buon Appetito!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα για όλη την οικογένεια

Ποιο είναι το κατάλληλο τυρί για ζυμαρικά;

Φτιάξτε μια γευστική κι εύκολη καρμπονάρα

Ιδέες για ένα light δείπνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon