Caprese σαλάτα: Η σαλάτα Caprese έχει να κάνει με το χρώμα και τα φρέσκα υλικά της εποχής. Η καλύτερη εποχή για να το φτιάξετε είναι το καλοκαίρι, όταν οι ντομάτες είναι πιο ώριμες και γευστικές.
Με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, η σαλάτα Caprese είναι μια από τις πιο όμορφες, νόστιμες και εύκολες σαλάτες που θα φτιάξετε ποτέ. Φρέσκια μοτσαρέλα, ώριμες κόκκινες ντομάτες και σμαραγδένιο πράσινος βασιλικός, συν στιβαρό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι είναι όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την εκπληκτική συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα. Τι καλύτερος τρόπος για να ζήσετε αυτήν την πολύχρωμη σαλάτα με λιαστές ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και μυρωδάτο βασιλικό από το νησί όπου εφευρέθηκε;
Ευτυχώς, όμως, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι το Κάπρι για να απολαύσετε μια απλή αλλά εκλεκτή σαλάτα Caprese. Χρησιμοποιώντας μόνο μια χούφτα εύχρηστα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μια αυθεντική σαλάτα Caprese στο σπίτι σε λιγότερο από 30 λεπτά. Για να το αποδώσετε, όμως, χρησιμοποιήστε τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να βρείτε. Άνοιξη για τέλεια ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες, ιταλικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την πιο φρέσκια γαλακτώδη μοτσαρέλα που υπάρχει. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα!
Η σαλάτα Caprese έχει να κάνει με το χρώμα και τα φρέσκα υλικά της εποχής. Η καλύτερη εποχή για να το φτιάξετε είναι το καλοκαίρι, όταν οι ντομάτες είναι πιο ώριμες και γευστικές. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:
- Ώριμες ντομάτες: Στην Ιταλία, η προτιμώμενη ντομάτα για τη σαλάτα Caprese είναι η cuore di bue, που σημαίνει «καρδιά ταύρου». Είναι σε σχήμα καρδιάς και βαρύ με πολλή γεύση umami. Μια καλή ντομάτα κειμήλιο ή σαλάτα αιχμαλωτίζει το ίδιο συναίσθημα.
- Τυρί μοτσαρέλα: Η φρέσκια μοτσαρέλα από αγελαδινό γάλα, γνωστή ως fior di latte στα ιταλικά, είναι το παραδοσιακό τυρί για τη σαλάτα Caprese. Παράγεται κοντά στο Σορέντο, κοντά στο νησί Κάπρι. Ψάξτε για γαλακτώδεις μπάλες μοτσαρέλας συσκευασμένες σε άλμη αντί για μπάλες σφραγισμένες με κενό, οι οποίες είναι στεγνές και μερικές φορές ελαστικές. Ελέγξτε την ημερομηνία συσκευασίας και την ημερομηνία πώλησης. Η καλύτερη μοτσαρέλα είναι ευπαθής, οπότε όσο πιο φρέσκια τόσο το καλύτερο.
- Φρέσκος βασιλικός: Αναζητήστε φύλλα που έχουν βαθύ σμαραγδένιο πράσινο. Τα νεαρά, μικρά φύλλα είναι καλύτερα, καθώς είναι τρυφερά και έχουν γλυκό άρωμα και γεύση.
- Ελαιόλαδο: Επενδύστε σε ένα υψηλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αναζητήστε λάδι από πρόσφατη συγκομιδή (μέσα σε ένα χρόνο). Θα πρέπει να έχει φρέσκια και χορτώδη γεύση, με νότες ντομάτας και αγκινάρας και ελαφρώς πικρό τελείωμα.
- Θαλασσινό αλάτι: Προσθέστε γεύση και υφή σε αυτή την δροσερή σαλάτα.
- Μαύρο πιπέρι: Αυτή είναι μια προαιρετική προσθήκη, αλλά αρκετά δημοφιλής στη νότια Ιταλία. Τρίψτε λίγο ακριβώς πάνω από τη σαλάτα την ώρα του σερβιρίσματος, ώστε το πικάντικο άρωμα να λάμψει.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube