Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Calamari Fritti: Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα του καλαμαριού με έναν γευστικά χορταστικό τρόπο.


Το καλαμάρι, ένα ευέλικτο και απολαυστικό θαλασσινό, γιορτάζεται σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, από το ψήσιμο μέχρι το τηγάνισμα, και η μοναδική του υφή και γεύση το καθιστούν ένα απολαυστικό συστατικό σε πολλά πιάτα. Μια ιδιαίτερα αγαπημένη συνταγή είναι το «Calamari Fritti» – τηγανητό καλαμάρι.

Για να ετοιμάσετε το Calamari Fritti, θα χρειαστείτε φρέσκο καλαμάρι, αλεύρι, άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι. Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το καλαμάρι, διασφαλίζοντας την αφαίρεση του ράμφους και των σπλάχνων. Μόλις καθαριστεί, κόψτε τα καλαμάρια σε δαχτυλίδια, πάχους περίπου μισής ίντσας. Στεγνώστε τα με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία, καθώς αυτό βοηθά στην επίτευξη μιας τραγανής επίστρωσης.

Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε ίσα μέρη αλεύρι και καλαμποκάλευρο, καρυκευμένα με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Το άμυλο καλαμποκιού είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτής της ελαφριάς, τραγανής υφής. Βυθίστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού στο μείγμα αλευριού, βεβαιώνοντας ότι κάθε δακτύλιος είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένο. Τινάξτε το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά φριτέζα στους 175°C. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να τηγανίζετε γρήγορα τα καλαμάρια χωρίς να απορροφούν πολύ λάδι, κάτι που μπορεί να κάνει το καλαμάρι λιπαρό. Τηγανίστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού σε παρτίδες για να αποφύγετε τον συνωστισμό, ο οποίος μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού και να οδηγήσει σε μουσκεμένο καλαμάρι. Κάθε παρτίδα θα πρέπει να διαρκεί περίπου 2-3 λεπτά ή έως ότου οι δακτύλιοι γίνουν χρυσοκαφέ και τραγανοί. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα καλαμάρια από το λάδι και να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως το Calamari Fritti, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για μια φρέσκια έκρηξη γεύσης. Για μια επιπλέον πινελιά, συνδυάστε το με μια σάλτσα ντιπ, όπως μαρινάρα, σκόρδο aioli ή ένα πικάντικο sriracha mayo. Αυτό το πιάτο είναι τέλειο ως ορεκτικό ή ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, προσφέροντας ένα απολαυστικό μείγμα τραγανής υφής και τρυφερό, γευστικό καλαμάρι. Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα του καλαμαριού με έναν γευστικά χορταστικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Συνταγή για ριζότο με μελάνι καλαμαριού

Η καλύτερη συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια

Καλαμάρι: Ένα αγαπημένο θαλασσινό που καταπολεμά την αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon