Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Calamari Fritti: Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα του καλαμαριού με έναν γευστικά χορταστικό τρόπο.



Το καλαμάρι, ένα ευέλικτο και απολαυστικό θαλασσινό, γιορτάζεται σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, από το ψήσιμο μέχρι το τηγάνισμα, και η μοναδική του υφή και γεύση το καθιστούν ένα απολαυστικό συστατικό σε πολλά πιάτα. Μια ιδιαίτερα αγαπημένη συνταγή είναι το «Calamari Fritti» – τηγανητό καλαμάρι.


Για να ετοιμάσετε το Calamari Fritti, θα χρειαστείτε φρέσκο καλαμάρι, αλεύρι, άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι. Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το καλαμάρι, διασφαλίζοντας την αφαίρεση του ράμφους και των σπλάχνων. Μόλις καθαριστεί, κόψτε τα καλαμάρια σε δαχτυλίδια, πάχους περίπου μισής ίντσας. Στεγνώστε τα με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία, καθώς αυτό βοηθά στην επίτευξη μιας τραγανής επίστρωσης.

Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε ίσα μέρη αλεύρι και καλαμποκάλευρο, καρυκευμένα με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Το άμυλο καλαμποκιού είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτής της ελαφριάς, τραγανής υφής. Βυθίστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού στο μείγμα αλευριού, βεβαιώνοντας ότι κάθε δακτύλιος είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένο. Τινάξτε το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά φριτέζα στους 175°C. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να τηγανίζετε γρήγορα τα καλαμάρια χωρίς να απορροφούν πολύ λάδι, κάτι που μπορεί να κάνει το καλαμάρι λιπαρό. Τηγανίστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού σε παρτίδες για να αποφύγετε τον συνωστισμό, ο οποίος μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού και να οδηγήσει σε μουσκεμένο καλαμάρι. Κάθε παρτίδα θα πρέπει να διαρκεί περίπου 2-3 λεπτά ή έως ότου οι δακτύλιοι γίνουν χρυσοκαφέ και τραγανοί. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα καλαμάρια από το λάδι και να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως το Calamari Fritti, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού για μια φρέσκια έκρηξη γεύσης. Για μια επιπλέον πινελιά, συνδυάστε το με μια σάλτσα ντιπ, όπως μαρινάρα, σκόρδο aioli ή ένα πικάντικο sriracha mayo. Αυτό το πιάτο είναι τέλειο ως ορεκτικό ή ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, προσφέροντας ένα απολαυστικό μείγμα τραγανής υφής και τρυφερό, γευστικό καλαμάρι. Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή που αναδεικνύει την απλότητα και την κομψότητα του καλαμαριού με έναν γευστικά χορταστικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Συνταγή για ριζότο με μελάνι καλαμαριού

Η καλύτερη συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια

Καλαμάρι: Ένα αγαπημένο θαλασσινό που καταπολεμά την αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon