Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cake: Φτιάξτε ένα νόστιμο γαλλικό αλμυρό κέικ

Cake: Φτιάξτε ένα νόστιμο γαλλικό αλμυρό κέικ

Cake: Αυτό το γαλλικό αλμυρό κέικ είναι γεμάτο με λαχταριστά, αλμυρά υλικά: αλμυρό ζαμπόν, παλαιωμένο τυρί και ελιές με άρωμα.


Αυτό το γαλλικό αλμυρό κέικ είναι γεμάτο με λαχταριστά, αλμυρά υλικά: αλμυρό ζαμπόν, παλαιωμένο τυρί και ελιές με άρωμα. Απαραίτητο για διασκεδαστικό διάλειμμα από την δουλειά!

Αλμυρό γαλλικό κέικ

Συστατικά συνταγής:

  • 1 1/2 φλιτζάνι/ 375 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας 10 ml μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml μείγμα βοτάνων
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml αλάτι ή ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι 113 g τριμμένο παλαιωμένο τυρί τσένταρ
  • 3/4 φλιτζάνι 100 g ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 3/4 φλιτζάνι 85 g  πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε ένα ταψί 9 x 5 ιντσών (23 x 12 εκ.) για καρβέλια (δείτε τη σημείωση για άλλες επιλογές μεγέθους). Στρώνουμε τον πάτο και τις δύο μεγαλύτερες πλευρές του ταψιού με μια σφεντόνα λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βότανα , το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε το τυρί, το ζαμπόν και τις ελιές. Μεταφέρουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιούμε τη σπάτουλα για να εξομαλύνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το ψωμί και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Τραβάμε το λαδόκολλα για να ξεφορμάρουμε το κέικ, περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από το ταψί αν χρειάζεται. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεσταίνουμε σε φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Οι γεύσεις αυτού του γαλλικού αλμυρού κέικ συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθώς κάθεται, γεγονός που το κάνει ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα. Αν μπορούμε,το φτιάχνουμε εκ των προτέρων, το αφήνουμε να κυλήσει τελείως και μετά το τυλίγουμε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη. Ζεσταίνουμε σε φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Το γαλλικό αλμυρό κέικ διατηρείται στο ψυγείο, σφιχτά τυλιγμένο, έως και 1 εβδομάδα ή παγωμένο για έως και 1 μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποφύγετε αυτές τις 15 τροφές για να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού

Ανοιξιάτικα φρούτα: Επιταχύνουν την απώλεια βάρους & ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Ελληνική πεντανόστιμη συνταγή για ραβανί

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon