Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cake: Φτιάξτε ένα νόστιμο γαλλικό αλμυρό κέικ

Cake: Φτιάξτε ένα νόστιμο γαλλικό αλμυρό κέικ

Cake: Αυτό το γαλλικό αλμυρό κέικ είναι γεμάτο με λαχταριστά, αλμυρά υλικά: αλμυρό ζαμπόν, παλαιωμένο τυρί και ελιές με άρωμα.


Αυτό το γαλλικό αλμυρό κέικ είναι γεμάτο με λαχταριστά, αλμυρά υλικά: αλμυρό ζαμπόν, παλαιωμένο τυρί και ελιές με άρωμα. Απαραίτητο για διασκεδαστικό διάλειμμα από την δουλειά!

Αλμυρό γαλλικό κέικ

Συστατικά συνταγής:

  • 1 1/2 φλιτζάνι/ 375 ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας 10 ml μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml μείγμα βοτάνων
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml αλάτι ή ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού 2 ml φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι 113 g τριμμένο παλαιωμένο τυρί τσένταρ
  • 3/4 φλιτζάνι 100 g ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 3/4 φλιτζάνι 85 g  πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε ένα ταψί 9 x 5 ιντσών (23 x 12 εκ.) για καρβέλια (δείτε τη σημείωση για άλλες επιλογές μεγέθους). Στρώνουμε τον πάτο και τις δύο μεγαλύτερες πλευρές του ταψιού με μια σφεντόνα λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βότανα , το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε το τυρί, το ζαμπόν και τις ελιές. Μεταφέρουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιούμε τη σπάτουλα για να εξομαλύνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το ψωμί και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Τραβάμε το λαδόκολλα για να ξεφορμάρουμε το κέικ, περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από το ταψί αν χρειάζεται. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεσταίνουμε σε φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Οι γεύσεις αυτού του γαλλικού αλμυρού κέικ συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθώς κάθεται, γεγονός που το κάνει ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα. Αν μπορούμε,το φτιάχνουμε εκ των προτέρων, το αφήνουμε να κυλήσει τελείως και μετά το τυλίγουμε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη. Ζεσταίνουμε σε φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Το γαλλικό αλμυρό κέικ διατηρείται στο ψυγείο, σφιχτά τυλιγμένο, έως και 1 εβδομάδα ή παγωμένο για έως και 1 μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποφύγετε αυτές τις 15 τροφές για να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού

Ανοιξιάτικα φρούτα: Επιταχύνουν την απώλεια βάρους & ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Ελληνική πεντανόστιμη συνταγή για ραβανί

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon