Buttermilk τηγανίτες: Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για τηγανίτες με βουτυρόγαλα που είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή όσο και νόστιμη. Αυτή η συνταγή δίνει αφράτες, ελαφριές τηγανίτες
Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για τηγανίτες με βουτυρόγαλα που είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή όσο και νόστιμη. Αυτή η συνταγή δίνει αφράτες, ελαφριές τηγανίτες με πλούσια γεύση βουτυρόγαλου.
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι (120 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι (240 ml) βουτυρόγαλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το ταψί ή το τηγάνι:
Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε ξηρά υλικά:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Συνδυάστε τα υγρά συστατικά:
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας (αν χρησιμοποιείτε).
Συνδυάστε υγρά και ξηρά συστατικά:
Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Το κουρκούτι θα γίνει λίγο σβώλο, κάτι που είναι εντάξει. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές τηγανίτες.
Μαγειρέψτε τις τηγανίτες:
Για κάθε τηγανίτα, ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι ζύμη στο προθερμασμένο τηγάνι ή τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται σταθερές, περίπου 2-3 λεπτά. Γυρίστε τη τηγανίτα και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο ή μαγειρικό σπρέι στο τηγάνι όπως χρειάζεται.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή σαντιγί.
Συμβουλές:
Συνοχή: Αν το κουρκούτι φαίνεται πολύ πηχτό, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο γάλα. Αντίστροφα, αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Θερμοκρασία: Ρυθμίστε τη θερμότητα εάν χρειάζεται. Εάν οι τηγανίτες ροδίζουν πολύ γρήγορα, χαμηλώστε τη φωτιά για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να καούν.
Διατηρήστε ζεστό: Εάν κάνετε μια μεγάλη παρτίδα, διατηρήστε τις μαγειρεμένες τηγανίτες ζεστές σε φούρνο που έχει ρυθμιστεί στους 93°C ενώ τελειώνετε το μαγείρεμα των υπόλοιπων.
Απολαύστε τις κλασικές τηγανίτες με βουτυρόγαλα με μια ποικιλία από νόστιμα toppings για μια τέλεια απόλαυση πρωινού!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube