Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Buttermilk τηγανίτες: Η πιο νόστιμη νοσταλγική συνταγή για τηγανίτες

Buttermilk τηγανίτες: Η πιο νόστιμη νοσταλγική συνταγή για τηγανίτες

Buttermilk τηγανίτες: Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για τηγανίτες με βουτυρόγαλα που είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή όσο και νόστιμη. Αυτή η συνταγή δίνει αφράτες, ελαφριές τηγανίτες


Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για τηγανίτες με βουτυρόγαλα που είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή όσο και νόστιμη. Αυτή η συνταγή δίνει αφράτες, ελαφριές τηγανίτες με πλούσια γεύση βουτυρόγαλου.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι (120 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) βουτυρόγαλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το ταψί ή το τηγάνι:
Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.

Ανακατεύουμε ξηρά υλικά:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Συνδυάστε τα υγρά συστατικά:
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας (αν χρησιμοποιείτε).

Συνδυάστε υγρά και ξηρά συστατικά:
Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Το κουρκούτι θα γίνει λίγο σβώλο, κάτι που είναι εντάξει. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές τηγανίτες.

Μαγειρέψτε τις τηγανίτες:
Για κάθε τηγανίτα, ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι ζύμη στο προθερμασμένο τηγάνι ή τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται σταθερές, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Γυρίστε τη τηγανίτα και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο ή μαγειρικό σπρέι στο τηγάνι όπως χρειάζεται.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή σαντιγί.

Συμβουλές:

Συνοχή: Αν το κουρκούτι φαίνεται πολύ πηχτό, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο γάλα. Αντίστροφα, αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Θερμοκρασία: Ρυθμίστε τη θερμότητα εάν χρειάζεται. Εάν οι τηγανίτες ροδίζουν πολύ γρήγορα, χαμηλώστε τη φωτιά για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να καούν.
Διατηρήστε ζεστό: Εάν κάνετε μια μεγάλη παρτίδα, διατηρήστε τις μαγειρεμένες τηγανίτες ζεστές σε φούρνο που έχει ρυθμιστεί στους 93°C ενώ τελειώνετε το μαγείρεμα των υπόλοιπων.


Απολαύστε τις κλασικές τηγανίτες με βουτυρόγαλα με μια ποικιλία από νόστιμα toppings για μια τέλεια απόλαυση πρωινού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια νόστιμη και θρεπτική ανατροπή για τις τηγανίτες με το τυρί Cottage

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

Ιαπωνικά Pancakes: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Close Icon