Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Brunch: Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Brunch: Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Brunch: Ψάχνετε συνταγή για πρωινό ή brunch; Εδώ θα βρείτε μία υπέροχη συνταγή ομελέτας με κολοκυθάκι και ντομάτα.

Ψάχνετε συνταγή για πρωινό ή brunch; Εδώ θα βρείτε μία υπέροχη συνταγή ομελέτας με κολοκυθάκι και ντομάτα. Αποτελεί ένα πρωτεϊνούχο πιάτο, το οποίο θα σας χορτάσει και θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

Frittata με κολοκυθάκι και ντομάτα

Συστατικά συνταγής:

  • 8 αυγά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
  • ½ φλιτζάνι κίτρινα ή κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ουγγιές φρέσκες μπάλες μοτσαρέλας (μποκκίνι) σε μέγεθος μπουκιάς
  • ⅓ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι 10 ιντσών στο φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στρώνουμε φέτες κολοκυθιού στον πάτο του τηγανιού σε ομοιόμορφη στρώση. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά. Από πάνω βάζουμε ντοματίνια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά στο τηγάνι. Από πάνω ρίχνουμε μπαλάκια μοτσαρέλα και καρύδια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 έως 5 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές αρχίσουν να δένουν, ανασηκώνοντας με μια σπάτουλα για να τρέξει η άψητη μερίδα από κάτω.

Ψήνουμε 4 ίντσες από τη φωτιά για 2 έως 3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να δέσει. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Λόγοι που πρέπει να προσθέσετε την ομελέτα στα βασικά σας γεύματα

7 Superfoods στη διατροφή σας για λαμπερή επιδερμίδα

Πώς να φτιάξετε μια ομελέτα με λίγες θερμίδες

Πως να φτιάξετε πάνκεϊκ μπανάνας με δυο μόνο υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon