Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Bistecca alla Fiorentina: Η Φλωρεντία είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο για την εξαιρετική ποιότητα κρέατος. Μια μοναδική συνταγή που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης.


Η κουζίνα της Τοσκάνης έχει πολλά νόστιμα πιάτα. Όμως αν πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα από αυτά, ίσως πρέπει να επιλέξετε το Bistecca alla Fiorentina! Αλλά ποια είναι η ιστορία του; Στις 10 Αυγούστου (νύχτα των πεφταστεριών) κάποια στιγμή τον περασμένο αιώνα , όπως και κάθε χρόνο τοποθετούσαν μεγάλα μαγκάλια γύρω από την εκκλησία του San Lorenzo. Τεράστια κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεύονται αργά πάνω από τα μαγκάλια. Οι Φλωρεντίνοι κάθονται σε παγκάκια γύρω από τη φωτιά, τρώνε άφθονα μεγάλες μερίδες κρέατος, ενώ οι κρεοπώλες συνεχίζουν να τεμαχίζουν περισσότερα κρέας για ψήσιμο.

Εκείνη τη μέρα εξαιτίας του καινούργιου τραπεζικού συστήματος, έρχονται στην Φλωρεντία άρχοντες και πλούσιοι από όλη την Ευρώπη. Μια ομάδα λοιπόν Βρετανών αριστοκρατών, που προσελκύονται από το γλέντι που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις φωτιές του Σαν Λορέντσο, κάθεται δίπλα στον πληθυσμό και αρχίσει να τρώει τις φέτες κρέατος. Την ίδια στιγμή που το  δοκιμάζουν αρχίζουν να φωνάζουν “Beefsteak! Beefsteak!” και εξακολουθούν να ζητούν περισσότερο κρέας. Από αυτή την πεινασμένη κραυγή τψν βρετανών δημιουργήθηκε ο ιταλικός όρος Bistecca.

Η μπριζόλα της Φλωρεντίας είναι ένα κομμάτι κρέατος που παρασκευάζεται από το μέρος του οσφυϊκού κοντά στο πόδι του βοοειδούς, το οποίο είναι νεαρό θηλυκό μοσχάρι που δεν έχει μείνει ποτέ έγκυος, ηλικίας 15/16 μηνών.

Η κοπή της μπριζόλας της Φλωρεντίας στην Τοσκάνη είναι μια αρχαία τέχνη, το ελάχιστο πάχος κοπής είναι 1,5 ίντσα, αλλά η τέλεια κοπή δεν είναι μικρότερη από 2. Ως εκ τούτου, α πρέπει να αγοράσετε από τον κρεοπώλη ξηρό κρέας που κρέμεται και αν πρέπει να το φτιάξετε στο σπίτι, τυλίξτε κάθε μπριζόλα με ένα μόνο πανί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 μέρες μέχρι να ωριμάσει. Ζεσταίνουμε πολύ καλά την επιφάνεια που επιλέξαμε για το μαγείρεμα της μπριζόλας και τοποθετούμε τη μπριζόλα όρθια στο κόκαλο για να ζεσταθεί το εσωτερικό και να μαλακώσει η λιπαρή ίνα για 15 λεπτά. Έπειτα, θερμαίνετε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά χωρίς να μετακινήσετε το κρέας.

Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα λεπτό: η επιφάνεια του κρέατος πρέπει να ψηθεί πολύ καλά χωρίς να καεί, βρίσκοντας τη σωστή θερμοκρασία με θερμόμετρο μαγειρέματος. Αφήστε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, όπως για παράδειγμα στο φούρνο που είχε προηγουμένως ζεσταθεί και μετά σβήσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.Με αυτόν τον τρόπο, οι φυτικές ίνες του κρέατος θα χαλαρώσουν αναδιανέμοντας τους χυμούς και διατηρώντας τις γεύσεις στη μπριζόλα. Σερβίρετε και αλατίστε τη Bistecca alla Fiorentina και προετοιμαστείτε για ένα θεσπέσιο γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια συνταγή με μοσχάρι κατευθείαν από την Αργεντινή

Μια βενετσιάνικη συνταγή με μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσετε

Δοκιμάστε μοσχάρι bourguignon για πινελιές γαλλικής γαστρονομίας

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon