Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Bistecca alla Fiorentina: Η Φλωρεντία είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο για την εξαιρετική ποιότητα κρέατος. Μια μοναδική συνταγή που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης.

Η κουζίνα της Τοσκάνης έχει πολλά νόστιμα πιάτα. Όμως αν πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα από αυτά, ίσως πρέπει να επιλέξετε το Bistecca alla Fiorentina! Αλλά ποια είναι η ιστορία του; Στις 10 Αυγούστου (νύχτα των πεφταστεριών) κάποια στιγμή τον περασμένο αιώνα , όπως και κάθε χρόνο τοποθετούσαν μεγάλα μαγκάλια γύρω από την εκκλησία του San Lorenzo. Τεράστια κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεύονται αργά πάνω από τα μαγκάλια. Οι Φλωρεντίνοι κάθονται σε παγκάκια γύρω από τη φωτιά, τρώνε άφθονα μεγάλες μερίδες κρέατος, ενώ οι κρεοπώλες συνεχίζουν να τεμαχίζουν περισσότερα κρέας για ψήσιμο.

Εκείνη τη μέρα εξαιτίας του καινούργιου τραπεζικού συστήματος, έρχονται στην Φλωρεντία άρχοντες και πλούσιοι από όλη την Ευρώπη. Μια ομάδα λοιπόν Βρετανών αριστοκρατών, που προσελκύονται από το γλέντι που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις φωτιές του Σαν Λορέντσο, κάθεται δίπλα στον πληθυσμό και αρχίσει να τρώει τις φέτες κρέατος. Την ίδια στιγμή που το  δοκιμάζουν αρχίζουν να φωνάζουν “Beefsteak! Beefsteak!” και εξακολουθούν να ζητούν περισσότερο κρέας. Από αυτή την πεινασμένη κραυγή τψν βρετανών δημιουργήθηκε ο ιταλικός όρος Bistecca.

Η μπριζόλα της Φλωρεντίας είναι ένα κομμάτι κρέατος που παρασκευάζεται από το μέρος του οσφυϊκού κοντά στο πόδι του βοοειδούς, το οποίο είναι νεαρό θηλυκό μοσχάρι που δεν έχει μείνει ποτέ έγκυος, ηλικίας 15/16 μηνών.

Η κοπή της μπριζόλας της Φλωρεντίας στην Τοσκάνη είναι μια αρχαία τέχνη, το ελάχιστο πάχος κοπής είναι 1,5 ίντσα, αλλά η τέλεια κοπή δεν είναι μικρότερη από 2. Ως εκ τούτου, α πρέπει να αγοράσετε από τον κρεοπώλη ξηρό κρέας που κρέμεται και αν πρέπει να το φτιάξετε στο σπίτι, τυλίξτε κάθε μπριζόλα με ένα μόνο πανί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 μέρες μέχρι να ωριμάσει. Ζεσταίνουμε πολύ καλά την επιφάνεια που επιλέξαμε για το μαγείρεμα της μπριζόλας και τοποθετούμε τη μπριζόλα όρθια στο κόκαλο για να ζεσταθεί το εσωτερικό και να μαλακώσει η λιπαρή ίνα για 15 λεπτά. Έπειτα, θερμαίνετε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά χωρίς να μετακινήσετε το κρέας.

Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα λεπτό: η επιφάνεια του κρέατος πρέπει να ψηθεί πολύ καλά χωρίς να καεί, βρίσκοντας τη σωστή θερμοκρασία με θερμόμετρο μαγειρέματος. Αφήστε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, όπως για παράδειγμα στο φούρνο που είχε προηγουμένως ζεσταθεί και μετά σβήσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.Με αυτόν τον τρόπο, οι φυτικές ίνες του κρέατος θα χαλαρώσουν αναδιανέμοντας τους χυμούς και διατηρώντας τις γεύσεις στη μπριζόλα. Σερβίρετε και αλατίστε τη Bistecca alla Fiorentina και προετοιμαστείτε για ένα θεσπέσιο γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια συνταγή με μοσχάρι κατευθείαν από την Αργεντινή

Μια βενετσιάνικη συνταγή με μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσετε

Δοκιμάστε μοσχάρι bourguignon για πινελιές γαλλικής γαστρονομίας

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon