Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Banoffee pie: Φτιάξτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο με μπανάνα για όλη την οικογένεια

Banoffee pie: Φτιάξτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο με μπανάνα για όλη την οικογένεια

Banoffee pie: Χρησιμοποιήστε μπανάνες, συμπυκνωμένο γάλα που γίνεται dulce de leche και σαντιγί, δημιουργώντας ένα φανταστικό γλυκό για κάθε περίσταση.



Φτιάξτε ένα σπιτικό επιδόρπιο που σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μια δελεαστική συνταγή μας για banoffee με μπανάνα. Κλασική και νόστιμη, θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας και φτιάχνεται με κρεμώδες συμπυκνωμένο γάλα, το οποίο κάνει μια λεία και χρυσαφένια καραμέλα. Ένα εντυπωσιακό κομμάτι είναι πάντα δημοφιλές επιδόρπιο. Και το καλύτερο είναι πως η συνταγή για Banoffee με μπανάνα είναι πραγματικά απίστευτα απλή!


Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 225 γρ. ελαφριά μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 μπανάνες
  • 150 ml κρέμα σαντιγί, χτυπημένη
  • Τρίματα σοκολάτας ή σκόνη κακάο, για τη διακόσμηση

Θα χρειαστείτε επίσης φόρμα για κέικ 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο, καθώς και αρκετό χώρο στο ψυγείο για να το αφήσετε να παγώσει όταν πρέπει.

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Το ανακατεύουμε καλά και μετά πιέζουμε το μείγμα στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας. Βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Βάλτε 75 γραμμάρια βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας όλη την ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήστε να πάρει μια γρήγορη βράση για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας όλη την ώρα για μια πηχτή χρυσαφένια καραμέλα. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω από τη βάση, κρυώνουμε και μετά κρυώνουμε για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά την πίτα από το ταψί και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα, από πάνω με τη μαλακή σαντιγί. Για την τέλεια τελική πινελιά, πασπαλίστε με σκόνη κακάο ή χρησιμοποιήστε τριμμένη σοκολάτα για να διακοσμήσετε την πίτα banoffee. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Banoffee

Το 1968, ο Mackenzie και η σύζυγός του, Sue Kenrick, αγόρασαν μια τσαγερί στο Ανατολικό Sussex. Αυτή η τσαγερί κατοικούνταν στο παρελθόν από μοναχούς. Το ζευγάρι πέρασε έξι μήνες ανακαινίζοντας τον χώρο. Τέλος, την μετέτρεψαν σε ένα μοντέρνο εστιατόριο και το ονόμασαν The Hungry Monk. Το 1971, όταν το εστιατόριο ήταν σε λειτουργία, συνειδητοποίησαν ότι τους έλειπε ένα είδος για το μενού των γλυκών τους. Ο τότε επικεφαλής σεφ, Ian Dowding, πρότεινε να δοκιμάσουν τη συνταγή που είχε φέρει πίσω από την Αμερική. Αυτή η συνταγή ονομαζόταν Blum’s Coffee Toffee Pie. Ο Μακένζι αγκάλιασε την ιδέα ολόψυχα και ετοίμαζαν το γλυκό με καραμέλα, κρέμα και βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα. Κατά τη φάση του πειραματισμού, ο Mackenzie πρότεινε να χρησιμοποιήσουν μπανάνες και έτσι δημιουργήθηκε το διάσημο επιδόρπιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τηγανητές μπανάνες με υπέροχο παγωτό καρύδα

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

Καιρός για εξωτικές γεύσεις με μπανάνα Turon από τις Φιλιππίνες

Ετοιμάστε μπανάνα σορμπέ για φρουτώδη απόλαυση σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon