Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Banoffee: Ένα γλυκό εύκολο και glamorous με ώριμες μπανάνες που σας έχουν περισσέψει

Banoffee: Ένα γλυκό εύκολο και glamorous με ώριμες μπανάνες που σας έχουν περισσέψει

Banoffee: Το banoffee είναι από τα πιο εύκολα και πιο glamorous γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, με σχετικά φθηνά υλικά και φυσικά με ώριμες μπανάνες που σας έχουν περισσέψει.



Το banoffee είναι από τα πιο εύκολα και πιο glamorous γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, με σχετικά φθηνά υλικά και φυσικά με ώριμες μπανάνες που σας έχουν περισσέψει. Είναι ένα γλυκό, που θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας και που μπορείτε να το πάτε ακόμα και για δώρο σε μία επίσκεψη. Πάμε όμως λίγο να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε; 


Σημειώστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • Μία σαντιγί morfat 
  • 1 συσκευασία τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 ζάχαρη άχνη
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • 3 ώριμες μπανάνες

Έτοιμοι να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό banoffee;

  • Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά. Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το λιώνουμε και το προσθέτουμε στα μπισκότα τα οποία έχουν γίνει πλέον τρίμματα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε.
  • Παίρνουμε ένα σκεύος που κατά προτίμηση θα έχει αποσπώμενο τσέρκι και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο, το πατάμε καλά να απλωθεί σε όλο το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά
  • Στη συνέχεια, χτυπάμε καλά τη Μορφατ, μέχρι να γίνει μία πολύ αφράτη σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες μας. Γεμίζουμε το κεσεδάκι από τη Μόρφατ με ζάχαρη άχνη και την ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα στο μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει και πάλι μία αφράτη σαντιγί. Έπειτα, το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα μέσα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά, για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Αν δεν έχουμε ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, με ένα απλό ζαχαρούχο γάλα, το οποίο θα βράσουμε μέσα στο κουτί του, μέχρι να γίνει καραμέλα. Είναι όμως μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, οπότε συνιστούμε να πάρετε έτοιμη καραμέλα.
  • Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την ρευστή πια καραμέλα και το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάτσει.
  • Πάνω από την καραμέλα μας, θα απλώσουμε τώρα τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες.
  • Τέλος, παίρνουμε τη σαντιγί μας, την απλώνουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά επάνω στο υπόλοιπο γλυκό και από πάνω στολίζουμε με λίγη καραμέλα, αν μας έχει περισσέψει, ή με σταγόνες σοκολάτας ή τρίμμα σοκολάτας ή ακόμα και ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Καλό θα ήταν, πριν το κόψουμε, να το βάλουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα, ώστε να στερεοποιηθεί και η καραμέλα και να μη μας χυθεί όταν το σερβίρουμε. Είναι ένα γλυκό που πραγματικά δεν θα σας απογοητεύσει και που θα το ευχαριστηθείτε τόσο, που θα θέλετε σίγουρα να το φτιάξετε ξανά και ξανά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ρόφημα με μπανάνα για μοναδική ενέργεια

Μπανάνα, φυστικοβούτυρο και μέλι σε έναν αχτύπητο συνδυασμό

Ελαφρύ κέικ με μπανάνα και ανθότυρο

Μπανάνες στον φούρνο από την αφρικανική ήπειρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon