Banana Muffins: Ετοιμάστε πεντανόστιμα μάφιν με μπανάνα, τα οποία περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες και ελάχιστη ζάχαρη, έτσι ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι!
Αν φτιάξετε μια παρτίδα από αυτά τα φιλικά για διαβητικούς μάφιν μπανάνας με βρώμη για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ θα ξετρελαθείτε. Μπορείτε ακόμη να τα προσθέσετε στο πρωινό σας γεύμα για να μπορέσει να χαρακτηριστεί ώς πλήρες και ισορροπημένο. Φτιάχνοντας αυτά τα muffins θα δείτε ότι μπορούν να καταναλωθούν για αρκετές ημέρες ή να καταψυχθούν και να τα απολαύσετε για έως και ένα μήνα αργότερα.
Τα συστατικά είναι απλά και είναι τα εξής:
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- ⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
- ½ φλιτζάνι παγωμένο ή κατεψυγμένο προϊόν αυγού, αποψυγμένο ή 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ¼ φλιτζάνι βρώμη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Βάλτε μια φόρμα για για μάφινς των 12 περίπου θέσεων. Έπειτα αλείψτε ελαφρά το εσωτερικό των θηκών με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τα 2 φλιτζάνια βρώμης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Καλύψτε και επεξεργαστείτε ή ανακατέψτε μέχρι να αλεσθούν καλά και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε αλεύρι ολικής αλέσεως, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, μαγειρική σόδα και αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος του αλευριού.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε ελαφρά το βουτυρόγαλα και τα αυγά. Ανακατεύστε την μπανάνα, 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα βουτυρόγαλου με τη μία στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύετε μέχρι να υγρανθεί. Ρίξτε το κουρκούτι στην φόρμα, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα τρία τέταρτα.
Βήμα 3
Για την επικάλυψη, σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί 1/4 φλιτζάνι βρώμη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πασπαλίστε το μείγμα βρώμης πάνω από τη ζύμη για μάφιν.
Βήμα 4
Ψήστε για 20 έως 22 λεπτά και ψύξτε σε φλιτζάνια για μάφιν σε συρμάτινη σχάρα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα μάφιν την φόρμα. Σερβίρετε ζεστό.
Απολαύστε ένα υπέροχο γλυκό με μπανάνα απολύτως ασφαλές για διαβητικούς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube