Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Baking Powder: Τι είναι το baking powder;

Baking Powder: Τι είναι το baking powder;

Baking Powder: Το μπέικιν πάουντερ είναι ένας παράγοντας ανύψωσης που χρησιμοποιείται συνήθως στην παρασκευή κέικ.



Το μπέικιν πάουντερ είναι ένας παράγοντας ανύψωσης που χρησιμοποιείται συνήθως στην παρασκευή κέικ. Είναι φτιαγμένο από ένα αλκάλιο, διττανθρακικό σόδας και ένα οξύ, κρέμα ταρτάρ, συν ένα πληρωτικό όπως κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο που απορροφά την υγρασία.


Μπέικιν Πάουντερ

Η σκόνη ενεργοποιείται όταν προστίθεται υγρό, παράγοντας διοξείδιο του άνθρακα και σχηματίζοντας φυσαλίδες που προκαλούν διαστολή του μείγματος. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μπείτε γρήγορα το μείγμα του κέικ σας στο φούρνο, αφού τα «υγρά» υλικά έχουν προστεθεί στα «στεγνά» υλικά. Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του γίνεται από απλό αλεύρι σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα μπέικιν πάουντερ.

Πώς να ετοιμάσετε το μπέικιν πάουντερ

Για να φτιάξετε μπέικιν πάουντερ, συνδυάστε μισό κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ και ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα. Αυτό παρέχει το ισοδύναμο ενός κουταλιού του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Για να φτιάξετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (ή ισοδύναμο σπιτικό) σε 110 γραμμάρια απλό αλεύρι.

Πώς να αποθηκεύσετε το μπέικιν πάουντερ

Σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία γευστικότατη πίτα από φυστίκια

Τα σοκολατένια τρουφάκια ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Φτιάξτε μία υπέροχη πίτα με φυστίκια

Vegan κέικ με πορτοκάλι και κακάο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon