Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Badam halwa: Ένας ελαφρύς χαλβάς από την Ινδία με ξηρούς καρπούς

Badam halwa: Ένας ελαφρύς χαλβάς από την Ινδία με ξηρούς καρπούς

Badam halwa: Μια χειμωνιάτικη συνταγή που αντί για σιμιγδάλι, χρησιμοποιείτε σκόνη από αμύγδαλο για μια πυκνή και εύγευστη πάστα που θα αποτελέσει τη βάση του χαλβά σας.



Αυτή η συνταγή για χαλβά θα σας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξετε έναν από τους καλύτερους χαλβάδες αμυγδάλου. Σίγουρα είναι ένα γλυκό που έχει τη σωστή ισορροπία γλυκύτητας και μια υπέροχη υφή που δεν είναι ούτε πολύ απαλή ούτε σφιχτή, αλλά ένα είδος ενδιάμεσης γεύσης. Είναι ένα βαρύ επιδόρπιο και μόνο μερικές κουταλιές από αυτό είναι αρκετές. Για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε αμύγδαλα mamra καθώς κάνουν ένα πραγματικά καλό χαλβά. Το δύσκολο με αυτή τη  συνταγή είναι ότι πρέπει συνεχώς να ανακατεύετε και να ανακατεύετε. Στην Ινδία συνήθως τον φτιάχνουν σε ειδικές και εξαιρετικές περιστάσεις εφόσον την θεωρούν ένα πολύ πλούσιο έδεσμα.


Το Badam halwa είναι ένα πλούσιο ινδικό είδος χαλβά με ξηρούς καρπούς που παρασκευάζεται κυρίως με 3 συστατικά:

  • ασπρισμένα αμύγδαλα
  • καθαρό βούτυρο (ghee)
  • ζάχαρη

Για το μούλιασμα, το ζεμάτισμα και την ανάμειξη των αμυγδάλων θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα mamra ή 90 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό για μούλιασμα και ζεμάτισμα αμυγδάλων
  • ⅓ του φλυτζανιού νερό για να ανακατέψετε τα αμύγδαλα

Για την υπόλοιπη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  • ⅓ του φλιτζανιού Ghee ή 70 γραμμάρια ghee
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη ή 100 γραμμάρια ζάχαρη

Έπειτα ξεπλύνετε τα αμύγδαλα μία ή δύο φορές σε νερό. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ μουλιάστε ½ φλιτζάνι αμύγδαλα μπαντάμ σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Σκεπάζουμε και ξαφρίζουμε το μπαντάμ για 30 με 45 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να μουλιάσετε το μπαντάμ όλη τη νύχτα σε νερό. Επίσης, σε ένα μικρό μπολ, μουλιάστε ⅛ κουταλάκι του γλυκού σαφράν σε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό ή καυτό νερό. Τώρα απλά πιέστε κάθε αμύγδαλο και η φλούδα βγαίνει εύκολα. Ξεφλουδίστε όλα τα αμύγδαλα με αυτόν τον τρόπο. Μετά προσθέστε τα ασπρισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ.

Προσθέστε ⅓ του φλιτζανιού νερό και τρίψτε τα αμύγδαλα για να πάρουν μια λεπτή ράβα ή να γίνουν sooji (σαν κρέμα σίτου) και αλέστε μέχρι να γίνει αμυγδαλόπαστα. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και βάλτε όλη την πάστα αμυγδάλου σε ένα τηγάνι με μια σπάτουλα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συνεχώς την αμυγδαλόπαστα και την έχετε στην κατσαρόλα για 2 με 3 λεπτά προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και να ομογενοποιείται. Προσθέσετε τη ζάχαρη, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 με 6 λεπτά και προσθέστε το διάλυμα σαφράν.

Τώρα θα αρχίσουμε να προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σε παρτίδες ανά 2 κουταλιές μέχρι να το βάλουμε όλο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Ο χαλβάς θα πήξει και θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του σκεύους και μικρές φουσκάλες θα αρχίσουν να εμφανίζονται τότε είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon