Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη


Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα κατά τις γιορτές. Η παρακάτω συνταγή για κανελένια μπάμπκα είναι εύκολη και γευστική, ιδανική για να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml γάλα (χλιαρό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1-1,5 ώρα.
  2. Γέμιση: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη συνδυάζουμε με το μαλακό βούτυρο.
  3. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο, απλώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, περιστρέφουμε τα δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί.
  4. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό στην επιφάνεια.

Αφήνουμε τη μπάμπκα να κρυώσει πριν την κόψουμε. Η κανελένια μπάμπκα είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει με την εξαιρετική γεύση και υφή της.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπάμπκα με Σοκολάτα: Η Γλυκιά Απόλαυση από την Ανατολική Ευρώπη

Babka: Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει τσουρέκι

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Close Icon