Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Το ιδανικό γλυκό για τον χειμώνα που θυμίζει “γιαγιά”

Babka κανέλας: Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη


Η κανελένια μπάμπκα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό ψωμί που συνδυάζει την ελαφριά υφή της ζύμης με την πλούσια γεύση της κανέλας και της σοκολάτας. Προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα κατά τις γιορτές. Η παρακάτω συνταγή για κανελένια μπάμπκα είναι εύκολη και γευστική, ιδανική για να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml γάλα (χλιαρό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1-1,5 ώρα.
  2. Γέμιση: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη συνδυάζουμε με το μαλακό βούτυρο.
  3. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο, απλώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, περιστρέφουμε τα δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί.
  4. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό στην επιφάνεια.

Αφήνουμε τη μπάμπκα να κρυώσει πριν την κόψουμε. Η κανελένια μπάμπκα είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει με την εξαιρετική γεύση και υφή της.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπάμπκα με Σοκολάτα: Η Γλυκιά Απόλαυση από την Ανατολική Ευρώπη

Babka: Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει τσουρέκι

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Close Icon