Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.


Τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κρέατος με την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ. Η παραδοσιακή ιταλική εκδοχή απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και ποιότητα υλικών για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακολουθούν τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα αυθεντικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Για τα κανελόνια:

  • 250 γρ. ξηρά κανελόνια
  • Αλάτι για το νερό βρασίματος
  • Ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση με κιμά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη (για να ισορροπήσει την οξύτητα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανη (προαιρετικά)

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της γέμισης: Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, διασφαλίζοντας ότι σπάμε τυχόν σβώλους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει και η γεύση να αναδειχθεί.
  2. Προετοιμασία των κανελόνια: Βράζουμε τα κανελόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
  3. Γέμιση και γέμισμα: Με ένα μικρό κουταλάκι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Παρασκευή της μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα, δημιουργώντας μια ρουά ή ξανθιά μπεσαμέλ. Σταδιακά, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε σβόλους. Μόλις η σάλτσα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ψήσιμο: Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το κάρδαμο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση;

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φραγκόσυκο: Ένας φυσικός σύμμαχος για την απώλεια βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Το ενεργειακό ρόφημα που θα σας ξετρελάνει

Μάτσα Λάττε με Βανίλια: Αν αναζητάτε έναν διαφορετικό τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας, το vanilla matcha latte είναι η ιδανική επιλογή. Με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό γήινης matcha και γλυκιάς βανίλιας, προσφέρει ενέργεια

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon