Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυστρία συνταγή: Πεντανόστιμο ψητό μοσχάρι Esterhazy για τους πιο δύσκολους στην γεύση

Αυστρία συνταγή: Πεντανόστιμο ψητό μοσχάρι Esterhazy για τους πιο δύσκολους στην γεύση

Αυστρία συνταγή: Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές από την Αυστρία η οποία είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί και ονομάζεται Esterhazy.


Εάν λαχταράτε μια γεύση από την Αυστρία, τότε γιατί να μην φορέσετε την ποδιά σας και να αναδημιουργήσετε τις αγαπημένες σας τοπικές σπεσιαλιτέ στο σπίτι; Υπάρχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές από την Αυστρία η οποία είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί και ονομάζεται Esterhazy. Αφεθείτε σε αυτό το πολυτελές ψητό μοσχάρι, που πήρε το όνομά του από μια από τις πιο εξέχουσες οικογένειες της Αυστρίας.

  • 4 φέτες ψητό μοσχάρι ή μοσχαρίσιο φιλέτο, η καθεμία περίπου 180 g 
  • 6 εσκαλόπ ή 2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό καρότο
  • 1⁄2 ρίζα μαϊντανός
  • 1 μικρό γογγύλι
  • 1 μικρό κομμάτι καρδιά σέλινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 50 gr κύβους μπέικον
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 1⁄2 κ.σ αλεύρι για τη σάλτσα
  • 300 – 400 ml  ή 1 1/2 φλιτζάνι ζωμός βοείου κρέατος ή νερό
  • Τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • Αλεύρι για επικάλυψη
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Κόβουμε το ψητό μοσχάρι πολλές φορές γύρω από την άκρη και το χτυπάμε απαλά . Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και αλευρώνουμε τη μία πλευρά . Κόβουμε τα εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2:
Ζεσταίνουμε λίγο λίπος σε ένα τηγάνι, τοποθετούμε το κρέας με την αλευρωμένη πλευρά προς τα κάτω και τηγανίζουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά . Γυρίστε το κρέας, αφαιρέστε το ξανά μετά από 2 λεπτά και τοποθετήστε το σε λαδωμένο ταψί με καπάκι ή πυρίμαχη κατσαρόλα.

Βήμα 3:
Ροδίζουμε ελαφρά τα εσκαλόπ στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας λίγο ακόμα βούτυρο όσο χρειάζεται. Ρίχνουμε λίγο ζωμό βοείου κρέατος ή νερό, αφήνουμε να βράσει και περιχύνουμε τις φέτες του βοείου κρέατος. Βράζετε στον ατμό το κρέας σε χαμηλή φωτιά στη χύτρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 με 90 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντάς το περιστασιακά και συμπληρώνοντας με υγρό όπως απαιτείται.

Βήμα 4:
Εν τω μεταξύ, κόψτε τα καθαρισμένα λαχανικά ρίζας σε πολύ λεπτές λωρίδες και τηγανίστε με το μπέικον σε λίγο ζεστό λίπος. Προσθέστε λίγο ζωμό βοείου κρέατος και βράστε στον ατμό τα λαχανικά μέχρι να γίνουν al dente .

Βήμα 5:
Βγάζουμε το κρέας από το πιάτο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί, περιχύνουμε τον χυμό και αρωματίζουμε με κάπαρη και τριμμένη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 6:
Τέλος ξαναβάζετε το κρέας στο πιάτο για λίγο. Τακτοποιούμε και γαρνίρουμε με τα λαχανικά ρίζας σε φέτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Εύκολη goulash για όλη την οικογένεια

Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon