Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυστρία συνταγή: Πεντανόστιμο ψητό μοσχάρι Esterhazy για τους πιο δύσκολους στην γεύση

Αυστρία συνταγή: Πεντανόστιμο ψητό μοσχάρι Esterhazy για τους πιο δύσκολους στην γεύση

Αυστρία συνταγή: Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές από την Αυστρία η οποία είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί και ονομάζεται Esterhazy.



Εάν λαχταράτε μια γεύση από την Αυστρία, τότε γιατί να μην φορέσετε την ποδιά σας και να αναδημιουργήσετε τις αγαπημένες σας τοπικές σπεσιαλιτέ στο σπίτι; Υπάρχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές από την Αυστρία η οποία είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί και ονομάζεται Esterhazy. Αφεθείτε σε αυτό το πολυτελές ψητό μοσχάρι, που πήρε το όνομά του από μια από τις πιο εξέχουσες οικογένειες της Αυστρίας.


  • 4 φέτες ψητό μοσχάρι ή μοσχαρίσιο φιλέτο, η καθεμία περίπου 180 g 
  • 6 εσκαλόπ ή 2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό καρότο
  • 1⁄2 ρίζα μαϊντανός
  • 1 μικρό γογγύλι
  • 1 μικρό κομμάτι καρδιά σέλινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 50 gr κύβους μπέικον
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 1⁄2 κ.σ αλεύρι για τη σάλτσα
  • 300 – 400 ml  ή 1 1/2 φλιτζάνι ζωμός βοείου κρέατος ή νερό
  • Τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • Αλεύρι για επικάλυψη
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Κόβουμε το ψητό μοσχάρι πολλές φορές γύρω από την άκρη και το χτυπάμε απαλά . Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και αλευρώνουμε τη μία πλευρά . Κόβουμε τα εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2:
Ζεσταίνουμε λίγο λίπος σε ένα τηγάνι, τοποθετούμε το κρέας με την αλευρωμένη πλευρά προς τα κάτω και τηγανίζουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά . Γυρίστε το κρέας, αφαιρέστε το ξανά μετά από 2 λεπτά και τοποθετήστε το σε λαδωμένο ταψί με καπάκι ή πυρίμαχη κατσαρόλα.

Βήμα 3:
Ροδίζουμε ελαφρά τα εσκαλόπ στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας λίγο ακόμα βούτυρο όσο χρειάζεται. Ρίχνουμε λίγο ζωμό βοείου κρέατος ή νερό, αφήνουμε να βράσει και περιχύνουμε τις φέτες του βοείου κρέατος. Βράζετε στον ατμό το κρέας σε χαμηλή φωτιά στη χύτρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 με 90 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντάς το περιστασιακά και συμπληρώνοντας με υγρό όπως απαιτείται.

Βήμα 4:
Εν τω μεταξύ, κόψτε τα καθαρισμένα λαχανικά ρίζας σε πολύ λεπτές λωρίδες και τηγανίστε με το μπέικον σε λίγο ζεστό λίπος. Προσθέστε λίγο ζωμό βοείου κρέατος και βράστε στον ατμό τα λαχανικά μέχρι να γίνουν al dente .

Βήμα 5:
Βγάζουμε το κρέας από το πιάτο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί, περιχύνουμε τον χυμό και αρωματίζουμε με κάπαρη και τριμμένη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 6:
Τέλος ξαναβάζετε το κρέας στο πιάτο για λίγο. Τακτοποιούμε και γαρνίρουμε με τα λαχανικά ρίζας σε φέτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Εύκολη goulash για όλη την οικογένεια

Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon