Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών.


Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και νόστιμοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αυγά που έχουν απομείνει, μετατρέποντάς τα σε χορταστικά γεύματα και λιχουδιές για όλη την οικογένεια.

Αυγοσαλάτα: Χτυπήστε μια κλασική αυγοσαλάτα ψιλοκόβοντας τα βραστά αυγά και ανακατεύοντάς τα με μαγιονέζα, μουστάρδα, σέλινο κομμένο σε κύβους και καρυκεύματα όπως αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Απολαύστε το ως γέμιση για σάντουιτς, πάνω από κράκερ ή ως συνοδευτικό.
Deviled Eggs: Τα Deviled Eggs είναι ένα ευχάριστο ορεκτικό που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις. Απλώς κόψτε στη μέση τα βρασμένα αυγά, αφαιρέστε τους κρόκους, ανακατέψτε τους με μαγιονέζα, μουστάρδα και καρυκεύματα και μετά ρίξτε το μείγμα με κουτάλι ξανά στα ασπράδια. Γαρνίρετε με πάπρικα, φρέσκα μυρωδικά ή τραγανό μπέικον για έξτρα γεύση.
Κάρυ αυγού: Μετατρέψτε τα βραστά αυγά που έχουν απομείνει σε ένα γευστικό αυγό κάρυ σιγοβράζοντάς τα σε μια αρωματική σάλτσα από ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και ένα μείγμα μπαχαρικών όπως κύμινο, κόλιανδρος, κουρκουμάς και σκόνη τσίλι. Σερβίρεται με ρύζι ή ψωμί για ένα ανακουφιστικό γεύμα.
Κις ή φριτάτα: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει για να φτιάξετε κις ή φριτάτα, ενσωματώνοντας λαχανικά, τυρί και όποια άλλα συστατικά έχετε στο χέρι. Αυτά τα ευέλικτα πιάτα με αυγά είναι τέλεια για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο.
Ρύζι τηγανητό με αυγά: Φτιάξτε ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα φτιάχνοντας αυγοτηγανισμένο ρύζι. Σοτάρετε μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά, πρωτεΐνη της επιλογής σας (όπως ζαμπόν ή γαρίδες σε κύβους), αυγά ομελέτα, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο για ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.
Αυγά τουρσί: Διατηρήστε τα αυγά που έχουν απομείνει παστώνοντάς τα σε άλμη από ξύδι, νερό, ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά όπως σκόρδο, πιπέρι και φύλλα δάφνης. Αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για λίγες μέρες πριν τα απολαύσετε ως πικάντικο σνακ ή επικάλυψη σαλάτας.


Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει σε συνταγές ψησίματος όπως κέικ, μάφιν, μπισκότα ή ψωμί. Τα αυγά προσθέτουν υγρασία, δομή και πλούτο στα αρτοσκευάσματα, διασφαλίζοντας ότι γίνονται υπέροχα τρυφερά και γευστικά.
Με αυτές τις δημιουργικές ιδέες, μπορείτε να μετατρέψετε τα πασχαλινά αυγά που έχουν απομείνει σε μια ποικιλία από νόστιμα πιάτα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα υπολείμματα των διακοπών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

ΕΦΕΤ: Οδηγίες στους καταναλωτές για ένα ασφαλές πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Αυγά: Για την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon