Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Αυγά Πάσχα: Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών.



Μετά τις γιορτές του Πάσχα, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται με άφθονα αυγά που έχουν απομείνει από τη διακόσμηση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και νόστιμοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αυγά που έχουν απομείνει, μετατρέποντάς τα σε χορταστικά γεύματα και λιχουδιές για όλη την οικογένεια.


Αυγοσαλάτα: Χτυπήστε μια κλασική αυγοσαλάτα ψιλοκόβοντας τα βραστά αυγά και ανακατεύοντάς τα με μαγιονέζα, μουστάρδα, σέλινο κομμένο σε κύβους και καρυκεύματα όπως αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Απολαύστε το ως γέμιση για σάντουιτς, πάνω από κράκερ ή ως συνοδευτικό.
Deviled Eggs: Τα Deviled Eggs είναι ένα ευχάριστο ορεκτικό που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις. Απλώς κόψτε στη μέση τα βρασμένα αυγά, αφαιρέστε τους κρόκους, ανακατέψτε τους με μαγιονέζα, μουστάρδα και καρυκεύματα και μετά ρίξτε το μείγμα με κουτάλι ξανά στα ασπράδια. Γαρνίρετε με πάπρικα, φρέσκα μυρωδικά ή τραγανό μπέικον για έξτρα γεύση.
Κάρυ αυγού: Μετατρέψτε τα βραστά αυγά που έχουν απομείνει σε ένα γευστικό αυγό κάρυ σιγοβράζοντάς τα σε μια αρωματική σάλτσα από ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και ένα μείγμα μπαχαρικών όπως κύμινο, κόλιανδρος, κουρκουμάς και σκόνη τσίλι. Σερβίρεται με ρύζι ή ψωμί για ένα ανακουφιστικό γεύμα.
Κις ή φριτάτα: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει για να φτιάξετε κις ή φριτάτα, ενσωματώνοντας λαχανικά, τυρί και όποια άλλα συστατικά έχετε στο χέρι. Αυτά τα ευέλικτα πιάτα με αυγά είναι τέλεια για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο.
Ρύζι τηγανητό με αυγά: Φτιάξτε ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα φτιάχνοντας αυγοτηγανισμένο ρύζι. Σοτάρετε μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά, πρωτεΐνη της επιλογής σας (όπως ζαμπόν ή γαρίδες σε κύβους), αυγά ομελέτα, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο για ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.
Αυγά τουρσί: Διατηρήστε τα αυγά που έχουν απομείνει παστώνοντάς τα σε άλμη από ξύδι, νερό, ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά όπως σκόρδο, πιπέρι και φύλλα δάφνης. Αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για λίγες μέρες πριν τα απολαύσετε ως πικάντικο σνακ ή επικάλυψη σαλάτας.


Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε τα αυγά που έχουν απομείνει σε συνταγές ψησίματος όπως κέικ, μάφιν, μπισκότα ή ψωμί. Τα αυγά προσθέτουν υγρασία, δομή και πλούτο στα αρτοσκευάσματα, διασφαλίζοντας ότι γίνονται υπέροχα τρυφερά και γευστικά.
Με αυτές τις δημιουργικές ιδέες, μπορείτε να μετατρέψετε τα πασχαλινά αυγά που έχουν απομείνει σε μια ποικιλία από νόστιμα πιάτα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα υπολείμματα των διακοπών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

ΕΦΕΤ: Οδηγίες στους καταναλωτές για ένα ασφαλές πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Αυγά: Για την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon