Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά παρενέργειες: Γνωρίζατε ότι πάρα πολλά αυγά μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες στο σώμα σας;

Αυγά παρενέργειες: Γνωρίζατε ότι πάρα πολλά αυγά μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες στο σώμα σας;

Αυγά παρενέργειες: H έννοια του μέτρου εφαρμόζεται επίσης σε υγιεινά τρόφιμα όπως τα αυγά. 



Το μέτρο είναι το κλειδί για τα πάντα στη ζωή. Θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα και πάρτι; Φροντίστε να πίνετε με μέτρο. Λαχταράτε κάτι νόστιμο; Καταναλώστε με μέτρο. Ομοίως, η έννοια του μέτρου εφαρμόζεται επίσης σε υγιεινά τρόφιμα όπως τα αυγά. Σίγουρα, είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη ποσότητα που συνιστάται για καθημερινή κατανάλωση. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες, όπως οι συνήθειες του τρόπου ζωής του ατόμου, ο μεταβολισμός και ο σωματότυπος. Για τους αθλητές ή τους geeks της γυμναστικής, τα αυγά είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές πρωτεΐνης που χρειάζονται για την αντοχή και την οικοδόμηση δύναμης. Οι διαιτολόγοι και οι εκπαιδευτές μπορεί να συστήσουν να τρώνε περισσότερα από δύο αυγά καθημερινά, επειδή ακολουθούν έναν ιδιαίτερα δραστήριο τρόπο ζωής.


Τώρα ας μιλήσουμε για τους απλούς ανθρώπους. Θέλουν απλώς να παραμείνουν σε φόρμα, να κάνουν την καθημερινή τους δουλειά και να είναι υγιείς με ελάχιστη ή μερικές φορές καθόλου άσκηση. Για αυτούς, δεν συνιστάται ο ίδιος αριθμός αυγών. Το πολύ, μπορούν να καταναλώνουν δύο αυγά την ημέρα. Αυτό εξαρτάται επίσης από παράγοντες όπως ο μεταβολισμός , το βάρος, ο σωματότυπος και η ηλικία. Η ουσία είναι ότι τα πολλά αυγά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλή χοληστερόλη και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας και είμαστε εδώ για να σας πούμε γι’ αυτά.

Τα πολλά αυγά μπορούν να προκαλέσουν υψηλή χοληστερόλη

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και εάν οι άνθρωποι καταναλώνουν πάρα πολλά σε μια μέρα χωρίς επίβλεψη, θα μπορούσαν να αναπτύξουν αυτό το πρόβλημα υγείας. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Nutrient διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αυγά για πρωινό είχαν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή χοληστερόλη σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν κατανάλωναν αυγά. Ωστόσο, υπάρχει μια εναλλακτική λύση σε αυτό, αντί να φάει ολόκληρο το αυγό. οι άνθρωποι μπορούν να πάνε μόνο για ασπράδια αυγών. Τα ασπράδια των αυγών είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά δεν περιέχουν λίπος ή χοληστερόλη.

Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μπορεί να γίνει υψηλός

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Jama αποκάλυψε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων λόγω της κατανάλωσης αυγών είναι πράγματι πολύ υψηλός. Ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση μόνο μισού αυγού θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους

Τα αυγά, ειδικά το μέρος του κρόκου περιέχουν πολλές θερμίδες και χοληστερόλη και όλοι το γνωρίζουμε. Έτσι, η υπερβολική κατανάλωση θα οδηγούσε σε αύξηση βάρους και είναι προφανές. Αυτή η αύξηση βάρους είναι καλή για άτομα που είναι λιποβαρή και αδύναμα, αλλά μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή διαφορετικά. Όμως, αγνοώντας όλους αυτούς τους παράγοντες, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο πριν καταναλώσετε πάρα πολλά αυγά την ημέρα.

Τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα

Τέλος, η κατανάλωση πολλών αυγών θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Τα αυγά είναι φορτωμένα με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και χρειάζονται λίγο χρόνο για να αφομοιωθούν. Έτσι, πολλοί άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα όπως οξύτητα, φούσκωμα και εντερικά προβλήματα μετά την κατανάλωσή τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι δεν πρέπει να τα καταναλώνουν χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση από έναν ειδικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εσείς πετάτε ακόμη τα τσόφλια των αυγών ή τα χρησιμοποιείτε;

Έξαρση σαλμονέλωσης στην Ευρώπη από κατανάλωση κοτόπουλου σε έντεκα χώρες

Γιατί τα αυγά αποτελούν εύκολη καθημερινή επιλογή;

Ποιο ήταν το αγαπημένο πρωινό της Michelle Obama για χρόνια;

Μια συνταγή που θα λατρέψετε για την νοστιμιά και για την άμεση παρασκευή της

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon