Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά ορτυκιού: Συνταγή με αυγά Chorizo ​​Scotch για ποιοτική πρωτεΐνη

Αυγά ορτυκιού: Συνταγή με αυγά Chorizo ​​Scotch για ποιοτική πρωτεΐνη

Αυγά ορτυκιού: Ένα γεύμα γεμάτο καθαρή πρωτεΐνη που όλοι θα λατρέψουν φτιάχνεται με αυγά ορτυκιού, τα οποία περιέχουν ποιοτικότερα θρεπτικά συστατικά.


Αν ψάχνετε τρόπο να αναβαθμίστε ένα από τα αγαπημένα γρήγορα γεύματα μιας οικογένειας, όπως τα αυγά Scotch, που φτιάχνουν συνήθως σε πικνίκ ή σε πολύωρα roadtrips που πάντα κάτι χρειαζόμαστε να φάμε, ιδιαίτερα αν έχουμε παιδιά, μην ανησυχείτε. Υπάρχει τρόπος να το επιτύχετε και μάλιστα εύκολος και πεντανόστιμος και δεν είναι άλλος από το αφράτο chorizo ​​με ασπρισμένο κέλυφος αμυγδάλου, που καλύπτει τέλεια τους απαλούς κρόκους από ένα αυγό ορτυκιού. Είναι ένα γεύμα γεμάτο καθαρή πρωτεΐνη που όλοι θα λατρέψουν.

Τα συστατικά του δεν είναι πολλά και ουσιαστικά για τα αυγά θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 12 αυγά ορτυκιού
  • 100gr μπαγιάτικο ψωμί
  • 100gr αμύγδαλα ασπρισμένα
  • μικρό πακέτο μαϊντανός πλατύφυλλος
  • 250gr chorizo ​​μαγειρικής
  • 2 αυγά κότας
  • 3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη μαγιονέζα θα χρειαστείτε:

  • 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες παρασκευής

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε το αφού του ρίξετε το ξύδι και έπειτα τα αυγά των ορτυκιών. Στη συνέχεια κατεβάστε γρήγορα την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τα στο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βάλτε το μπαγιάτικο ψωμί, τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό σε έναν πολυκόφτη και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά κομμάτια, μετά αλατοπιπερώστε καλά και μεταφέρετε σε ένα ρηχό πιάτο. Ψιλοκόψτε το chorizo ​​και βάλτε το στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με 1 αυγό κότας. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 μπουρεκάκια και τα βάζουμε σε πιατέλα ή δίσκο. Στήστε 3 μπολ ένα με αλεύρι, ένα με το
υπόλοιπο αυγό χτυπημένο και ένα με το μείγμα από ψίχουλα.

Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα αυγά των ορτυκιών, προσέχοντας να μην εκτεθεί ο κρόκος. Τοποθετήστε 1 chorizo ​​πάνω από ένα κομμάτι μεμβράνης. Το ισιώνετε όσο πιο καλά μπορείτε και μετά βάζετε από πάνω ένα αυγό ορτυκιού. Χρησιμοποιήστε τη μεμβράνη για να τραβήξετε τις άκρες του chorizo προς τα πάνω και γύρω από το αυγό μέχρι να κλείσει τελείως. Στρίψτε τις άκρες της μεμβράνης μεταξύ τους για να γίνει σφιχτά μια μπάλα. Ξετυλίξτε το σκωτσέζικο αυγό και τυλίξτε το πρώτα στο αλεύρι, μετά βυθίστε το στο χτυπημένο αβγό και στη συνέχεια τυλίξτε το στο μείγμα της ψίχας. Επαναλάβετε για μια
γενναιόδωρη επικάλυψη και επαναλάβετε όλη τη διαδικασία για τα υπόλοιπα αυγά.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο και τη ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στους 180C. Τοποθετούμε μέσα τα αυγά που έχουμε φτιάξει με τρυπητή κουτάλα και τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Όταν τα αυγά ροδίζουν χαμηλώστε τη φωτιά, αλλά αφήστε τα στο λάδι για 5 ολόκληρα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το chorizo ​​έχει ψηθεί. Όταν τελειώσουν, τα βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και την καπνιστή πάπρικα μαζί και σερβίρετε ως ντιπ στο πλάι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή αρχαίων Ελλήνων και μυστικά μακροζωίας

Κίνα: Απαγόρευση του κυνηγιού, της πώλησης ή της κατανάλωσης άγριων ζώων

Συνταγή της ημέρας: Ορτύκια ψητά με πέστο ελιάς & πουρέ

Πως η Vegan Δίαιτα θα σας αλλάξει κοσμοθεωρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon