Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυγά μπισκότα: Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Αυγά μπισκότα: Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Αυγά μπισκότα: Αν έχετε φτιάξει ποτέ μπισκότα στο σπίτι, τότε ξέρετε ότι σχεδόν κάθε συνταγή απαιτεί αυγά. Γιατί;

Αν έχετε φτιάξει ποτέ μπισκότα στο σπίτι, τότε ξέρετε ότι σχεδόν κάθε συνταγή απαιτεί αυγά. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι η ακριβής λειτουργία που παίζουν τα αυγά στη διαδικασία ψησίματος – γιατί όλες αυτές οι συνταγές μπισκότων απαιτούν αυγά; Ουσιαστικά, τα αυγά περιέχουν βασικά συστατικά που χρειάζονται για το σωστό αποτέλεσμα ενός μπισκότου:

  • το ασπράδι περιέχει πρωτεΐνη και νερό, που θα μαλακώσουν το μπισκότο,
  • ενώ ο κρόκος του αυγού έχει λίπος, που θα εξισορροπήσει τη γεύση.
  • Οι κρόκοι αυγών βοηθούν επίσης να κρατηθούν όλα τα συστατικά μαζί, επομένως, με τα μπισκότα, χρειάζονται για να επιτευχθεί η σωστή συνοχή της ζύμης.
  • Και τα ασπράδια αυγών μπορούν να βοηθήσουν τα μπισκότα σε ένα αφράτο τελικό αποτέλεσμα.

 

Η χρήση ολόκληρων αυγών θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μπισκότο που έχει υφή σαν κέικ με πλούσια γεύση. Τι συμβαίνει λοιπόν με τα μπισκότα αν κρατήσετε τα αυγά έξω;

Τα μπισκότα θα επηρεαστούν χωρίς τα αυγά

Ας πούμε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχετε όλα τα συστατικά για τα μπισκότα εκτός από τα αυγά και αποφασίζετε να δείτε τι συμβαίνει με τη συνταγή ακριβώς το ίδιο — εκτός από τα αυγά. Τι θα μπορούσε να συμβεί? Τα μπισκότα διαλύονται πολύ εύκολα επειδή δεν έχουν τον κρόκο για να τα συγκρατήσουν. Επιπλέον, θα είναι πολύ πυκνά επειδή τα ασπράδια των αυγών δεν ήταν εκεί για να ανοίξουν και να γίνουν αφράτα.

Εν τω μεταξύ, το να κολλήσετε μόνο στα ασπράδια αυγών θα έχει ως αποτέλεσμα μια ζύμη που περιέχει υπερβολική υγρασία και μπισκότα πολύ πυκνά, πολύ λεπτά και πολύ υγρά. Στην άλλη άκρη του φάσματος, αν χρησιμοποιήσετε μόνο κρόκους αυγών, τα μπισκότα θα είναι επίσης πολύ λεπτά, καθώς και πολύ στεγνά. Οπότε, συνολικά, είναι σίγουρα καλύτερο να επιμείνετε στα ολόκληρα αυγά όταν πρόκειται για συνταγές μπισκότων.

Και αν δεν έχετε αυγά, τότε θα πρέπει να βρείτε το σωστό αντικαταστάτη, ώστε η λειτουργία του αυγού να είναι ακόμα καλυμμένη. Μερικά κοινά υποκατάστατα αυγών περιλαμβάνουν την πολτοποιημένη μπανάνα, τη σάλτσα μήλου, το γιαούρτι και το μεταξωτό τόφου (συγκεκριμένα το μεταξωτό, πιο σφιχτό τόφους δεν θα λειτουργήσει) — για καθένα από αυτά, χρησιμοποιήστε ¼ αντικατάστασης ανά αυγό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε pancakes χωρίς γλουτένη

Μπορούμε να τρώμε ληγμένα τρόφιμα;

5 vegan συνταγές πρωινού με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

4 εύκολες προτάσεις πρωινού για τις πιο πολυάσχολες ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon