Αυγά Bhurji: Το Egg Bhurji είναι ένα δημοφιλές ινδικό πιάτο που παρασκευάζεται με ομελέτα και μια ποικιλία από μπαχαρικά και λαχανικά. Είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που μπορεί να γίνει για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
Το egg Bhurji είναι ένα δημοφιλές ινδικό πιάτο που παρασκευάζεται με ομελέτα και μια ποικιλία από μπαχαρικά και λαχανικά. Είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που μπορεί να γίνει για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Το πιάτο είναι γνωστό για την υπέροχη γεύση και την κρεμώδη υφή του. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να σερβιριστεί με ψωμί, ρότι ή ρύζι. Το egg Bhurji είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις προσθέτοντας διαφορετικά λαχανικά ή μπαχαρικά. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην Ινδία και το απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Συστατικά
- 4 μεγάλα αυγά
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού pav bhaji masala
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη Κασμίρ
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Μέθοδος
- Βήμα 1: Σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το αλάτι με ένα σύρμα. Τοποθετήστε στην άκρη.
- Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνδυάστε το φυτικό λάδι και το βούτυρο.
- Βήμα 3: Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντας συχνά.
- Βήμα 4: Σοτάρετε τα πράσινα τσίλι, το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι τα κρεμμύδια να έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Ανακατεύετε συχνά.
- Βήμα 5: Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό αφού προσθέσετε τις ντομάτες. Όσο μαγειρεύουμε, πολτοποιούμε τις ντομάτες με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.
- Βήμα 6: Μαγειρέψτε για 30-40 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς, αφού προσθέσετε σκόνη κόλιανδρου, σκόνη κουρκουμά, pav bhaji masala και σκόνη κόκκινου τσίλι Κασμίρ.
- Βήμα 7: Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Βήμα 8: Στο τηγάνι, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, ανακατεύουμε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν με τη μασάλα και να ανακατευτούν.
- Βήμα 9: Ανακατέψτε το χυμό λάιμ και τον κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως.
Το αυγό Bhurji για το πρωινό μπορεί να σερβιριστεί με τοστ ψωμιού και ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι Masala ή καφέ φίλτρου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube