Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!
Οι γαρίδες είναι ο πιο αγαπημένος θαλασσινός μεζές και όχι άδικα, μιας και μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους νόστιμους τρόπους. Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Κεφαλονιάς
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 φλ. λευκό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία Γαρίδων: Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες είναι καθαρές και έτοιμες για μαγείρεμα. Αν έχετε φρέσκιες γαρίδες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ολόκληρες ή να τις καθαρίσετε, αφήνοντας μόνο την ουρά για καλύτερη παρουσίαση.
- Ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με καπάκι, ρίξτε το ελαιόλαδο Κεφαλονιάς και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο θα προσφέρει μοναδική γεύση στο πιάτο σας.
- Σοτάρουμε το Σκόρδο: Προσθέστε τις φέτες σκόρδου στο ζεστό ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσέξτε να μην καούν, γιατί θα πικρίσουν.
- Προσθέτουμε τις Γαρίδες: Ρίξτε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετέ τες για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αρχίσουν να ετοιμάζονται. Ανακατέψτε τις καλά για να καλυφθούν με το αρωματισμένο λάδι και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με Κρασί και Λεμόνι: Προσθέστε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αχνιστούν οι γαρίδες και να απορροφήσουν τις γεύσεις. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να σταματήσουν να είναι διαφανείς.
- Καρυκεύουμε: Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε), και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις γαρίδες να βράσουν λίγα λεπτά ακόμα για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρισμα: Αποσύρετε τις γαρίδες από τη φωτιά και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστές, συνοδευόμενες από φρέσκο ψωμί ή ρύζι για να απολαύσετε τη σάλτσα.
Απολαύστε την συνταγή σας με καλό κρασί και, κυρίως, καλή παρέα. Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube