Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!


Οι γαρίδες είναι ο πιο αγαπημένος θαλασσινός μεζές και όχι άδικα, μιας και μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους νόστιμους τρόπους. Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Κεφαλονιάς
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Γαρίδων: Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες είναι καθαρές και έτοιμες για μαγείρεμα. Αν έχετε φρέσκιες γαρίδες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ολόκληρες ή να τις καθαρίσετε, αφήνοντας μόνο την ουρά για καλύτερη παρουσίαση.
  2. Ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με καπάκι, ρίξτε το ελαιόλαδο Κεφαλονιάς και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο θα προσφέρει μοναδική γεύση στο πιάτο σας.
  3. Σοτάρουμε το Σκόρδο: Προσθέστε τις φέτες σκόρδου στο ζεστό ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσέξτε να μην καούν, γιατί θα πικρίσουν.
  4. Προσθέτουμε τις Γαρίδες: Ρίξτε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετέ τες για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αρχίσουν να ετοιμάζονται. Ανακατέψτε τις καλά για να καλυφθούν με το αρωματισμένο λάδι και το σκόρδο.
  5. Σβήνουμε με Κρασί και Λεμόνι: Προσθέστε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αχνιστούν οι γαρίδες και να απορροφήσουν τις γεύσεις. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να σταματήσουν να είναι διαφανείς.
  6. Καρυκεύουμε: Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε), και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις γαρίδες να βράσουν λίγα λεπτά ακόμα για να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρισμα: Αποσύρετε τις γαρίδες από τη φωτιά και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστές, συνοδευόμενες από φρέσκο ψωμί ή ρύζι για να απολαύσετε τη σάλτσα.

Απολαύστε την συνταγή σας με καλό κρασί και, κυρίως, καλή παρέα. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χυμός ακτινίδιου: Το φυσικό ελιξίριο για καλύτερη υγεία και ευεξία

Ζεστή σοκολάτα με superfoods: Μία υγιεινή εναλλακτική

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια υγιεινή εναλλακτική ιδανική για παιδιά

Ποιες τροφές μας προστατεύουν από ιώσεις και γρίπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Close Icon