Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!


Οι γαρίδες είναι ο πιο αγαπημένος θαλασσινός μεζές και όχι άδικα, μιας και μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους νόστιμους τρόπους. Αυτές οι αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τις γευστικές σας προσδοκίες. Απολαύστε τη γεύση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων!

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Κεφαλονιάς
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Γαρίδων: Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες είναι καθαρές και έτοιμες για μαγείρεμα. Αν έχετε φρέσκιες γαρίδες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ολόκληρες ή να τις καθαρίσετε, αφήνοντας μόνο την ουρά για καλύτερη παρουσίαση.
  2. Ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με καπάκι, ρίξτε το ελαιόλαδο Κεφαλονιάς και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο θα προσφέρει μοναδική γεύση στο πιάτο σας.
  3. Σοτάρουμε το Σκόρδο: Προσθέστε τις φέτες σκόρδου στο ζεστό ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσέξτε να μην καούν, γιατί θα πικρίσουν.
  4. Προσθέτουμε τις Γαρίδες: Ρίξτε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετέ τες για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αρχίσουν να ετοιμάζονται. Ανακατέψτε τις καλά για να καλυφθούν με το αρωματισμένο λάδι και το σκόρδο.
  5. Σβήνουμε με Κρασί και Λεμόνι: Προσθέστε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αχνιστούν οι γαρίδες και να απορροφήσουν τις γεύσεις. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να σταματήσουν να είναι διαφανείς.
  6. Καρυκεύουμε: Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε), και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις γαρίδες να βράσουν λίγα λεπτά ακόμα για να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρισμα: Αποσύρετε τις γαρίδες από τη φωτιά και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστές, συνοδευόμενες από φρέσκο ψωμί ή ρύζι για να απολαύσετε τη σάλτσα.

Απολαύστε την συνταγή σας με καλό κρασί και, κυρίως, καλή παρέα. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χυμός ακτινίδιου: Το φυσικό ελιξίριο για καλύτερη υγεία και ευεξία

Ζεστή σοκολάτα με superfoods: Μία υγιεινή εναλλακτική

Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Μια υγιεινή εναλλακτική ιδανική για παιδιά

Ποιες τροφές μας προστατεύουν από ιώσεις και γρίπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Close Icon