Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αβοκάντο: Πώς να διαλέξετε τον καλύτερο καρπό

Αβοκάντο: Πώς να διαλέξετε τον καλύτερο καρπό

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές


Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διαλέξετε το καλύτερο.

Τα Υλικά που Θα Χρειαστείτε

1. Ελέγξτε το χρώμα

Το χρώμα του αβοκάντο διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την ωριμότητα. Τα ανώριμα αβοκάντο έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα, ενώ όσο ωριμάζουν γίνονται πιο σκούρα, μερικές φορές σχεδόν μαύρα.

2. Πιέστε ελαφρά τη φλούδα

Ένα ώριμο αβοκάντο πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό όταν το πιέζετε με τα δάχτυλά σας, αλλά όχι πολύ μαλακό ή με βαθουλώματα, καθώς αυτό σημαίνει ότι είναι υπερώριμο. Αν είναι πολύ σκληρό, χρειάζεται λίγες μέρες για να ωριμάσει.

3. Δοκιμάστε το “τεστ του κοτσανιού”

Αφαιρέστε απαλά το μικρό κοτσάνι στο πάνω μέρος του αβοκάντο:

  • Αν από κάτω το χρώμα είναι πράσινο ή ανοιχτό κίτρινο, το αβοκάντο είναι ώριμο.
  • Αν είναι καφέ, πιθανότατα είναι υπερώριμο.
  • Αν το κοτσάνι δεν αφαιρείται εύκολα, το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει ακόμα.

4. Αποφύγετε τα χτυπημένα αβοκάντο

Ψάξτε για αβοκάντο με λεία, αψεγάδιαστη φλούδα. Τα χτυπήματα μπορεί να σημαίνουν ότι η σάρκα μέσα έχει μαυρίσει.

5. Ωρίμανση στο σπίτι

Αν αγοράσετε άγουρο αβοκάντο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 2-5 ημέρες. Για πιο γρήγορη ωρίμανση, τοποθετήστε το σε μια χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα ή ένα μήλο.

Με αυτές τις συμβουλές, θα επιλέγετε πάντα το καλύτερο αβοκάντο! 🥑

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γλυκά χωρίς γαλακτοκομικά: Δημιουργίες που θα σας εκπλήξουν

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

Πώς μπορεί να μην είναι βαρετή η υγιεινή διατροφή;

Salad Dressing: Πώς να φτιάξετε τη δική σας υγιεινή σάλτσα σαλάτας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon