Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αβοκάντο: Οι επιπτώσεις του αβοκάντο στον διαβήτη τύπου 2

Αβοκάντο: Οι επιπτώσεις του αβοκάντο στον διαβήτη τύπου 2

Αβοκάντο: Η κατανάλωση αβοκάντο συσχετίστηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά την ενδιάμεση εξαετία.



Ο διαβήτης τύπου 2 και ο προδιαβήτης αποτελούν σημαντικές επιβαρύνσεις για τη δημόσια υγεία μεταξύ των ενηλίκων και οι Ισπανόφωνοι και οι Λατίνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές στο Baylor College of Medicine μελέτησαν πώς η πρόσληψη αβοκάντο επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο Journal of Diabetes Mellitus.


“Η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι οι πιο αποτελεσματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Ενδιαφέρομαι να εντοπίσω τροφές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή που είναι δημοφιλείς και εύκολο να προετοιμαστούν και να καταναλωθούν”, είπε ο Δρ Alexis Wood, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής-διατροφής στο Ερευνητικό Κέντρο Παιδικής Διατροφής USDA/ARS στο Νοσοκομείο Παίδων Baylor και Texas.

Χρησιμοποιώντας υπάρχοντα σύνολα δεδομένων από μεγάλο πληθυσμό Ισπανόφωνων ενηλίκων σε όλη τη χώρα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ταξινομήθηκαν ως καταναλωτές αβοκάντο και μη με βάση τις αναφορές για το τι έφαγαν σε δύο τυπικές ημέρες. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να θυμηθούν όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρασκευής αυτών των τροφών, για δύο τυπικές ημέρες με τη βοήθεια εγγεγραμμένου διαιτολόγου.

Ο στόχος του διαιτολόγου ήταν να βοηθήσει τον συμμετέχοντα να είναι πιο ακριβής, να τον παρακινήσει να θυμηθεί τα ξεχασμένα τρόφιμα και να αποκτήσει μια πιο λεπτομερή περιγραφή του τρόπου λήψης και παρασκευής των τροφών. Εκτίμησαν τη συσχέτιση της κατανάλωσης αβοκάντο με το εάν ο συμμετέχων ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2 σε μια περίοδο παρακολούθησης έξι ετών. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αβοκάντο συσχετίστηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά την ενδιάμεση εξαετία.

Οι ερευνητές έχουν αναρωτηθεί εάν η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του αβοκάντο μειώνει τον ρόλο του ως υγιεινής τροφής για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, καθώς η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά να μειώσετε όλα τα λίπη στη διατροφή σας για να διαχειριστείτε ή να αποτρέψετε τον διαβήτη τύπου 2. Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι το αβοκάντο είναι λογικό να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας διατροφή σε τυπικά επίπεδα κατανάλωσης, ακόμα κι αν η κύρια διατροφική σας εστίαση είναι να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

“Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που συνδέουν το αβοκάντο και τη μειωμένη πιθανότητα διαβήτη τύπου 2. Διεξάγουμε μελέτες τώρα που θα μας βοηθήσουν να εξατομικεύσουμε αυτά τα ευρήματα, κατανοώντας πώς διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές υποομάδες επεξεργάζονται την πρόσληψη αβοκάντο”, είπε ο Wood.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Έχει το αβοκάντο υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά;

Βελτιώστε την υγείας ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή

Πικάντικο ρύζι και μαύρα φασόλια με ψητές γαρίδες και σάλτσα αβοκάντο

Συνταγές για δείπνο που θα κάνουν το δέρμα σας λαμπερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon