Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Άσθμα Συμπτώματα: Νέα μελέτη συνδέει την πρόσληψη κρέατος με το παιδικό άσθμα

Άσθμα Συμπτώματα: Νέα μελέτη συνδέει την πρόσληψη κρέατος με το παιδικό άσθμα

Άσθμα Συμπτώματα: Η υψηλότερη πρόσληψη τελικών προϊόντων υψηλής γλυκοζυλίωσης συσχετίστηκε σημαντικά με αυξημένες πιθανότητες συριγμού, συμπεριλαμβανομένου του συριγμού που διαταράσσει τον ύπνο και την άσκηση.



Οι διατροφικές συνήθειες που έχουν καθιερωθεί νωρίτερα στη ζωή μπορεί να συνδέονται με ενδεχομένως τη μελλοντική ανάπτυξη του άσθματος καθώς νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι ουσίες που υπάρχουν στα μαγειρεμένα κρέατα σχετίζονται με αυξημένο συριγμό στα παιδιά. Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Thorax, επισημαίνει τις προφλεγμονώδεις ενώσεις που ονομάζονται τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) ως παράδειγμα πρώιμων διατροφικών παραγόντων κινδύνου που μπορεί να έχουν ευρείες κλινικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία για την πρόληψη της φλεγμονώδους νόσου των αεραγωγών.


“Η έρευνα για τον εντοπισμό διατροφικών παραγόντων που επηρεάζουν τα αναπνευστικά συμπτώματα στα παιδιά είναι σημαντική, καθώς αυτοί οι κίνδυνοι είναι δυνητικά τροποποιήσιμοι και μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των συστάσεων για την υγεία”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Sonali Bose, Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά στη Νέα Υόρκη. “Τα ευρήματά μας θα ελπίζουμε ότι θα ενημερώσουν μελλοντικές διαχρονικές μελέτες για να διερευνήσουν περαιτέρω εάν αυτά τα συγκεκριμένα διατροφικά συστατικά διαδραματίζουν ρόλο στη νόσο των παιδικών αεραγωγών όπως το άσθμα.”

Οι ερευνητές εξέτασαν 4.388 παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 17 ετών από την Εθνική Έρευνα Εξετάσεων Υγείας και Διατροφής 2003-2006 (NHANES), ένα πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας, το οποίο αποτελεί μέρος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την υγεία και τη διατροφική κατάσταση των ενηλίκων και των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω συνεντεύξεων και φυσικών εξετάσεων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα της έρευνας NHANES για να αξιολογήσουν τους συσχετισμούς μεταξύ τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης και συχνότητας κατανάλωσης κρέατος και αναπνευστικών συμπτωμάτων. Διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη τελικών προϊόντων υψηλής γλυκοζυλίωσης συσχετίστηκε σημαντικά με αυξημένες πιθανότητες συριγμού, συμπεριλαμβανομένου κυρίως του συριγμού που διαταράσσει τον ύπνο και της άσκησης και ότι απαιτείται συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Ομοίως, η υψηλότερη πρόσληψη μη θαλασσινών κρεάτων συσχετίστηκε με τον ύπνο που είχε διαταραχθεί από συριγμό και συριγμό που απαιτούσε συνταγογραφούμενα φάρμακα. “Διαπιστώσαμε ότι η υψηλότερη κατανάλωση τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης διατροφής, τα οποία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την πρόσληψη μη θαλασσινών κρεάτων, συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο συριγμού στα παιδιά, ανεξάρτητα από τη συνολική ποιότητα της διατροφής ή την καθιερωμένη διάγνωση άσθματος”, δήλωσε. Jing Gennie Wang, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, και πρώην συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Icahn στο Όρος Σινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να βοηθήσεις κάποιον που βιώνει κρίση πανικού μπροστά σου

Ο πρώτος βιολογικός παράγοντας για θεραπεία Ατοπικής δερματίτιδας

Ο σοβαρός ρόλος της κορτιζόνης στη θεραπεία πολλών παθήσεων αλλά και οι παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon